Notícies
Foto: FIC-CAT
30 d'abril del 2024
El FIC-CAT de Roda de Berà presenta els jurats de la 16a edició
La Selecció Oficial comptarà amb Adrià Collado, David Ciurana, Elisabet Terri, Raquel Gámez i José Luis Montesinos
En la 16a edició del FIC-CAT, que es durà a terme de l'1 al 8 de juny a Roda de Berà, hi haurà tres jurats: un per a la Selecció Oficial, un altre per al Jove 48 Hores i un específic per a Centres Educatius.

Els treballs que competeixen en la Selecció Oficial poden optar al Premi del Jurat en la seva respectiva categoria i a la Millor Producció de les Comarques Tarragonines. A més, també tenen l'oportunitat de guanyar el Premi del Públic, que decidiran els assistents.
El Jurat de la Selecció Oficial està format per professionals de diversos àmbits del món audiovisual:

Adrià Collado, actor que ha participat en més de 41 pel·lícules, incloent-hi ‘Buñuel’ i ‘La mesa del rey Salomón’ de Carlos Saura o, recentment, ‘El fred que crema’, el film inaugural del FIC-CAT 2022, i en sèries de televisió com ‘La Riera’ o ‘Aquí no hay quién viva’.

David Ciurana, amb més de 25 anys d’experiència en la indústria, és productor, guionista i director cinematogràfic. Amb Fosca Films, ha produït i coproduït pel·lícules com ‘Formentera Lady’ o ‘Toscana’, dos films que van passar pel FIC-CAT. També és membre de l'Acadèmia de Cinema Català i de la Junta Directiva de PAC (Productors Audiovisuals de Catalunya).

Elisabet Terri va iniciar la seva carrera com a actriu en el 2005. El seu segon curtmetratge com a directora, ‘Llana negra’ (curt que va formar part de la 14a edició del FIC-CAT), li va fer guanyar la Biznaga de Plata al Festival de Màlaga 2022. Entre els seus últim treballs com actriu, destaquen ‘El fred que crema’ i ‘Plastic killer’, curt que va estar preseleccionat als Oscars 2023.

Raquel Gámez, escriptora i educadora social, ha publicat diversos llibres de novel·la i assaig. És reconeguda pel relat ‘Assassinat de cambra’ (MNAC). Va guanyar el premi a la Millor Novel·la València Negra amb ‘No diguis cap de bestiar’ i el premi Ferran Canyameres de Novel·la amb ‘Malabèstia’. Des de 2022, és directora del Festival de Novel·la Criminal en Català CREIXELL.CRIMS.

José Luis Montesinos, director i guionista, ha estat premiat mundialment pels seus curtmetratges, com ‘La història de sempre’ i ‘El corredor’, acumulant més de 200 premis. Guanyador del Premi Goya, Premi Gaudí i nominat als Premis del Cinema Europeu (EFA), és considerat un dels 10 millors talents espanyols per Variety. En 2020 va estrenar ‘Cordes’, el seu primer llargmetratge com guionista i director, que va estar en la 13a edició del FIC-CAT.
Social
Et recomanem
Concert en família amb Lali Begood
16 de juny a les 12h a La Violeta
Entrades gratuïtes a: entradas.codetickets.com
Dia de la música
21 de juny de 17h a 20h al carrer de l'Hostal
Organitza: Escola Municipal de Música d'Altafulla
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla