Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
14 de juliol del 2021
El FIM tornarà a omplir les nits d'agost d'Altafulla de música de cambra
L'Ajuntament d'Altafulla manté la seva aposta per la cultura segura amb un total de set concerts variats i amb un format que compleix la normativa anticovid
L'Ajuntament d'Altafulla ha presentat aquest dimecres al matí la 34a edició del Festival Internacional de Música (FIM). Una cita ineludible al calendari estival de la localitat per a tots els amants de la música de cambra que tot i el context de pandèmia és possible un any més amb la voluntat dels organitzadors per "abanderar i continuar defensant que la cultura és segura", així com "donar l'oportunitat a tots els artistes a lluir-se, participar i gaudir de la música en un marc privilegiat". La regidora de Cultura d'Altafulla, Gemma Maymó, així ho ha expressat en l'acte de presentació del cartell, i ha assegurat que el programa de 2021 inclou un total de set propostes variades en el mateix format de l'any passat.

Maymó ha estat acompanyada del coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, dels codirectors artístics del certamen, Claudi Arimany i Albert Sardà, i del coordinador del FIM 2021, Josep Maria Recasens. Tots ells han coincidit a l'hora de dir que el Festival tira endavant perquè compleix tant la normativa existent de contenció de la COVID-19 com la que pugui esdevenir les properes setmanes. I és que tots els recitals seran amb un aforament total del 185 persones que estaran assegudes en cadires separades entre elles, començaran a les 22:00h. i acabaran abans de les 00:30h. i l'ús de la mascareta serà obligatori.

En aquest sentit, el coalcalde d'Altafulla ha manifestat que "encara que ens trobem en un context sanitari complex, l'esperit del FIM és el mateix de sempre" i "converteix la plaça de l'Església, juntament amb l'Altacústic del mes de juliol, en l'epicentre cultural de la població". Jordi Molinera ha destacat la qualitat de la programació d'enguany, "amb propostes de nivell internacional i artistes del país".

El tret de sortida al Festival el donaran els Ensemble Martinu, amb Miroslav Matejka (flauta), Anna Veverkova (violí), Bledar Zajmi (violoncel) i Veronika Bohmova (piano). Serà el dimecres 4 d'agost, mentre que dos dies després serà el torn del Quartet de Vent Harmonia, integrat per Josep Albert Botet (flauta), Emili Pascual (Oboè), Josep Fuster (Clarinet), Lleonard Castelló (Fagot) i Joan Carles Chordá (Trompa). Ells obriran el primer cap de setmana d'agost que clourà el Trio amb piano de Linda Hedlund (violí), F. Mariozzi (violoncel) i Diana Nocchiero (piano).
Dimarts 10 d'agost serà el torn de retrobar-se amb un dels directors artístics del certamen, Claudi Arimany, que pujarà a l'escenari amb la seva flauta i acompanyat de Santi Escura (piano), Eduard Sánchez (flauta), Jordi Cabarrocas (contrabaix) i Ferran Guillamet (bateria) per oferir la proposta Classic Meets Jazz.

Albert Sardà l'ha destacat com "el concert més especial que cada any s'inclou la programació, i que en altres edicions ha tingut el tango o les bandes sonores de pel·lícules com a eix vertebrador".

La setmana següent, també dimarts, dia 17, la protagonista a la plaça de l'Església serà l'Orquestra de Cambra de Terrassa 48, uns clàssics del certamen, amb Antonio García Egea que els acompanyarà al violí.

L'òpera, la sarsuela i la cançó també tornaran a sonar a l'escenari de la Vila Closa amb una nit protagonitzada per Laia Cladellas (soprano) i Gonzalo Redondo al piano.
Finalment el FIM clourà l'edició d'enguany amb Música per acordió, de la mà de la intèrpret Olga Morral.

Claudi Arimany ha insistit en la necessitat de donar protagonisme als solistes, i ha definit Morral com "la millor acordionista del moment, que interpretarà una barreja especial i molt important de compositors".

Les entrades per als concerts i els abonaments ja es poden adquirir per diferents vies, a l'Oficina de Turisme de la plaça dels Vents, per internet a www.altafulla.cat i als dispositius INFOTACTILE de la plaça del Pou i de la plaça dels Vents. El preu de les entrades per a un concert és de 15€ mentre que també es pot comprar un pack de 4 concerts a 49€ o bé fer-se amb un abonament per la totalitat del certamen per 65€. I els titulars del Carnet Jove de la Generalitat gaudiran d'un 50% de descompte.

Tots els concerts se celebraran a partir de les 22h.
Gemma Maymó, regidora de Cultura d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Albert Sardà, codirector artístic del FIM
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla