Notícies
Foto: Govern
01 de febrer del 2023
El Govern català i el PSC tanquen un acord pels pressupostos de la Generalitat del 2023
Els comptes sumen més de 40.000 MEUR i s'inclouen qüestions com la B-40, la "modernització" de l'Aeroport de Barcelona i el Hard Rock de Vila-seca i Salou
El Govern català i el PSC han arribat a un acord de pressupostos per al 2023 després de setmanes de negociacions, segons han anunciat les dues parts aquest dimecres al matí. L'acord inclou un document sobre grans infraestructures que comprèn la B-40, la "modernització" de l'Aeroport del Prat i el complex lúdic del Hard Rock, que està projectat a cavall entre Vila-seca i Salou.

Aquests són tres projectes que els socialistes exigien per a validar els comptes. A banda, l'acord inclou diverses qüestions en blocs sobre la prosperitat econòmica, la societat del coneixement, les energies renovables, la salut, els drets socials, l'educació o la seguretat.

Des del PSC, el seu Primer secretari, Salvador Illa, destaca la voluntat de negociació que han tingut les parts per obtenir un acord respecte a "un assumpte crucial per Catalunya.

Per la seva banda, des del Govern, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, assegura que aquests són uns "pressupostos de país" i destaca l'augment en gairebé 4.000 MEUR dels comptes respecte als de l'any passat. Ascendint a més de 41.000 milions d'euros totals.

Dels comptes de la Generalitat per enguany destaquen les infraestructures, amb un projecte sobre la Ronda Nord com un dels grans punts però també la reforma de l'Aeroport del Prat, tenint en compte la preservació el Delta del Llobregat. Igualment, s'apunta a un augment d'inversió en Salut i en Educació, en energies renovables o en mesures de suport a la indústria i en un augment de places de Mossos d'Esquadra. La cultura i la comunicació també són objecte de canvis en aquest pressupost i es destinarà un 1,5% del pressupost a la cultura. També s'ha pactat incrementar en 32 MEUR el pressupost de la CCMA.
Salvador Illa, primer secretari del PSC
Laura Vilagrà, consellera de Presidència
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es