Notícies
Foto: ACN - Àlex Recolons
02 de juliol del 2021
El Govern català destinarà 917 milions d’euros a polítiques d’ocupació
Des del Palau de la Generalitat també pretenen potenciar les polítiques d’habitatge, un punt important del pacte d’investidura
El Govern de la Generalitat de Catalunya destinarà 917 milions d’euros a polítiques d’ocupació. El president, Pere Aragonès, ha afirmat que es tracta d’una xifra rècord. De fet, suposa un increment de més del 50% respecte a l’any passat.

Aragonès ha remarcat que els recursos es destinaran a ajudar els col•lectius més vulnerables i afectats per la crisi.

Aquest pla de xoc contempla ajudes econòmiques per a fomentar la contractació. Es preveu que se’n podran beneficiar prop de mig milió de persones.

I un altre àmbit que vol potenciar el nou govern català és el de les polítiques d’habitatge. El nou secretari d’Habitatge i Inclusió Social, Carles Sala, ha parlat aquest dijous als micròfons de ‘Carrer Major’, i ha dit que en aquest mandat es donarà una forta empenta per garantir aquest dret.

Ha reconegut que es parteix d’una situació complicada perquè els estralls de la pandèmia s’han sumat a la crisi immobiliària de 2008, que encara no s’havia superat. De fet, ha detallat que hi ha 4 mil expedients d’emergència habitacional aprovats i pendets de resposta. Igualment, ha dit que implementaran més polítiques d’habitatge perquè és un dels punts importants del pacte d’investidura.

Sala ha explicat que es treballarà fonamentalment en dues línies. Una és la prevenció per evitar desnonaments. L’altre és definir estratègies per aconseguir més habitatge públic, sigui construint-ne o buscant acords amb propietaris i grans tenidors per potenciar el lloguer social.
Pere Aragonès, president de la Generalitat
Carles Sala, secretari d'Habitatge i Inclusió Social
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla