Notícies
Foto: ACN - Gemma Sánchez
06 de juliol del 2021
El Govern català tanca l’oci nocturn durant 15 dies a partir del 9 de juliol
Les activitats a l’aire lliure hauran d’acabar a les 03h i en aquelles on hi hagi més de 500 persones serà obligatori un test d’antígens o el certificat de vacunació
El Govern de la Generalitat torna a tancar l’oci nocturn per fer front a l’augment de contagis dels darrers dies, sobretot entre la població més jove, i que segons els experts es tractaria de la cinquena onada de la pandèmia de la Covid-19. L’executiu ha decidit clausurar tots els locals que no siguin en espai obert, una mesura que afecta directament a les discoteques.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha dit que “només podran obrir les zones que estiguin totalment a l’aire lliure”. La durada d’aquest tancament serà de 15 dies, i s’aplicarà a partir del divendres 9 de juliol. A més, s’han establert restriccions per a les activitats a l’aire lliure.

Les activitats han d’acabar a les 3h de la matinada, i en aquelles on s’apleguin més de 500 persones serà obligatori un test d’antígens dotze hores abans d’accedir al recinte, o el certificat que mostri que es té la pauta de la vacunació completa.

La mesura s’ha acordat aquest dimarts en la reunió d’urgència que ha convocat el departament de Salut amb la patronal del sector. Aquest pensava que la trobada serviria per implementar els test d’antígens per accedir a les discoteques, i ara creu que “és una sentència de mort” per ales establiments.

El tancament de l’oci nocturn en espais tancats arriba un dia després que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, alertés que la situació als Centes d’Atenció Primària és “complicada” per l’augment de casos de la Covid-19. La majoria són lleus, però ja comporta fer-ne el seguiment, com també el dels contactes de l’afectat.

El seguiment és una feina que s’afegeix a la de vacunació, que també estan assumint els professionals de l’atenció primària, fent dobles torns o treballant en cap de setmana. Segons el conseller, aquesta situació està tensant de nou el sistema. Per aquest motiu, Argimon ha anunciat que hi haurà canvis en els protocols d’atenció clínica als ambulatoris.

Sobre la vacunació, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que el ritme de primeres dosis baixarà, perquè s’han de posar les segones. La prioritat és completar la immunització dels col·lectius més vulnerables.
Josep Maria Argimon, Conseller de Salut
Patrícia Plaja, portaveu del Govern
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla