Notícies
Foto: MITMA
13 de març del 2024
El govern espanyol aprova definitivament la creació del carril bici entre Altafulla i Tarragona
Els treballs compten amb un pressupost estimat de 9,18 MEUR i també contemplen la instal·lació de pantalles acústiques a l'A-7
El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha aprovat l'expedient d'informació pública i el traçat definitiu per "humanitzar" diversos trams de l'N-340 a Tarragona, així com la reducció de la contaminació acústica a l'A-7, dins el mateix terme municipal. Els treballs compten amb un pressupost estimat de 9,18 milions d'euros (IVA inclòs). El projecte contempla tres actuacions: la construcció d'un carril per a bicicletes i vianants a l’N-340, entre l’enllaç amb l'A-7 al nord-est de la ciutat i fins a Altafulla, la construcció d'un altre carril per a bicicletes i vianants a l'entorn del pont del riu Francolí a l'N-340, i la instal·lació de pantalles acústiques als dos costats de l'A-7 a Tarragona.

Unes actuacions que s’han aplaudit des d’Altafulla, que tot i que són fora del seu terme municipal sí que beneficien a la població. És el cas, per exemple del carril per a bicicletes i vianants que tindrà un traçat per l’antiga carretera nacional. El coalcalde Jordi Molinera ha manifestat a Altafulla Ràdio que l’actuació és positiva, i ha insistit en la necessitat d’execució del projecte, que “ara cal que disposi de la corresponent partida pressupostària”.

D’altra banda Jordi Molinera ha parlat de la importància d’unir poblacions veïnes amb les infraestructures necessàries per tal de fomentar una mobilitat sostenible i alhora segura. Ha posat d’exemple la connexió que al mandat passat l’Ajuntament de Torredembarra va materialitzar entre aquesta vila i fins a la rotonda del Puntet d’Altafulla, amb un carril bici i per a vianants de dos sentits a l’antiga N-340, i que representa una “important millora de la connectivitat”.

Segons el ministeri, una vegada finalitzades les obres, els trams de l'N-340 afectats es cediran a l'Ajuntament de Tarragona. Per la seva banda, l'alcalde de la ciutat, Rubén Viñuales, ha celebrat la notícia i ha assegurat que és "una fita històrica". Viñuales ha remarcat que l'aprovació dels carrils bici i per a vianants de l'N-340 és "una aposta clara per un creixement sostenible i equilibrat, tant territorialment, com mediamiental i en mobilitat". El batlle ha afegit que la construcció del carril bici de Llevant és "l'aposta per la mobilitat sostenible més transformadora de la ciutat".
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla