Notícies
18 de desembre del 2015
El Gremi de Pagesos guardona la IGP Calçot de Valls en el vintè aniversari de la seva fundació
Les Explotacions Hortícoles Germans Blanch d’Altafulla són unes de les majors productores d’aquest segell al territori
El Gremi de Pagesos de Tarragona ha guardonat la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls quan se celebren 20 anys de la seva fundació. Un guardó que el president, l’altafullenc Jordi Blanch, ha rebut amb molta satisfacció. Considera aquest reconeixement un “fruit de l’esforç que fan els pagesos per aconseguir un producte de qualitat”.

La IGP Calçot de Valls agrupa uns cinquanta agricultors de les comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès. Un dels majors productors al territori són les Explotacions Hortícoles Germans Blanch d’Altafulla. Es tracta d’un distintiu de qualitat, establert per la Unió Europea, amb què es distingeix certs productes el departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya. Aquests productes es diferencien pel seu mètode de producció i d'elaboració de les matèries primeres que procedeixen d'una zona geogràfica concreta. Així, el consumidor pot gaudir de productes conreats al camp amb unes condicions de clima i sòl que, juntament amb l'esforç que fan els pagesos, els donen unes característiques organolèptiques d'una qualitat excepcional, apta per al delit dels paladars més exigents.

Jordi Blanch s’ha mostrat esperançat amb la nova temporada, tot i que ha apuntat que “l’hivern està sent massa càlid, i el calçot necessita fred”.

Els productors de la IGP Calçot de Valls esperen comercialitzar uns 10 milions de calçots; unes previsions semblants a les de la passada temporada. De moment, els primers calçots ja són a taula. La primera arrencada i el primer show cooking van tenir lloc el passat mes de novembre a Valls.
Jordi Blanch, president de la IGP Calçot de Valls
Jordi Blanch, president de la IGP Calçot de Valls
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla