Notícies
Foto: medicosypacientes.com
17 de març del 2017
El llibre del veí Luis Lorenzo es presentarà a la Pallissa de l’Era del Senyor d’Altafulla el proper 5 d’abril
El relat recull les seves experiències al llarg dels deu anys de cooperació en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia amb la Fundació Vicente Ferrer
Es defineix com una persona “normal”, però el que ha viscut Luis Lorenzo va més enllà de la quotidianitat. És veí d’Altafulla i especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia, porta molts anys voltant pel món per ampliar la seva formació, i durant la darrera dècada ha cooperat amb la Fundació Vicente Ferrer a l’Índia en la seva especialitat.

L’ajuda humanitària era una assignatura pendent en el seu currículum vital, i va ser als 58 anys quan va decidir fer el pas. Concretament, l’agost del 2002 a la platja d’Altafulla, una amiga seva que acabava d’arribar del país asiàtic li va explicar la seva experiència amb l’entitat solidària. Va ser a partir d’aquí que Luis Lorenzo s’hi va posar en contacte, i des d’aleshores que hi col·labora.

‘Levanta y anda en la India rural’ és el títol del llibre que ha publicat recentment, on recull totes les seves vivències i experiències al llarg d’aquests deu anys de cooperació. La publicació, de l’editorial +Bernat, ja s’ha presentat públicament a Barcelona i a Tarragona, i el proper 5 d’abril ho farà a Altafulla, a partir de les 7 de la tarda a la Pallissa de l’Era del Senyor. En una entrevista als micròfons d’Altafulla Ràdio, Luis Lorenzo ha reconegut que “m’ha costat molt fer-lo ja que em despullo i explico les pors i les dificultats amb què m’he trobat”. Els beneficis obtinguts amb la seva venda es destinaran al projecte que la Fundació Vicente Ferrer du a terme al sud de l’Índia.

Més enllà d’aquests deu anys de cooperació en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia amb la Fundació Vicente Ferrer, també hi ha fundat, de la mà d’altres companys traumatòlegs, l’Associació de Cirurgians Ortopèdics Voluntaris (ACOV), amb l’objectiu d’oferir la seva especialitat entre la població més vulnerable, i d’esdevenir un punt de referència de futurs voluntaris.

Uns projectes que s’han traduït en canvis molt substancials, sobretot a les zones rurals on treballen. Lorenzo ha titllat la transformació d’ “increïble” en tots els àmbits. A nivell sanitari, una de les grans fites aconseguides és la presència d’un traumatòleg indi que permet donar continuïtat als seus avenços quan ells no hi són.

Luis Lorenzo ha reconegut que “la motivació ve de lluny”. Ha explicat que “tothom té el voluntariat dins del cor, però que de vegades és difícil despertar-lo”. Ha afegit que “només cal buscar la fórmula i estar disposat a donar el que sigui per ajudar aquelles persones que ho necessiten que, amb els seus gestos i amb les seves mirades d’agraïment t’aporten una dosi de vida que t’arriba a l’ànima”.

Més enllà de la seva cita anual amb l’Índia –la propera ja la té prevista per finals d’aquest 2017-, durant el seu temps lliure combina el voluntariat amb la seva afició per la fotografia i amb la seva participació al grup de teatre social de Mans per l’Acció Solidària.
Luis Lorenzo, autor del llibre
Luis Lorenzo, autor del llibre
Luis Lorenzo, autor del llibre
Social
Et recomanem
25a Fira de Nadal d'Altafulla
Del 13 al 15 de desembre a la plaça de l'Església
Programació sencera a: www.altafulla.cat
Exposició ‘Això sí que té un nom'
Del 29 de novembre al 20 de desembre al passadís de La Violeta
Per cortesia de La Frontissa – Associació de Dones Feministes
Casal Cultural la Violeta
Programació de tardor: del 12 d'octubre al 28 de desembre
Programa i tickets a: www.casalvioleta.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla