08 de febrer del 2018
El menjador social de l’associació Joventut i Vida serveix 45.000 àpats durant el 2017
L’entitat, amb seu a Torredembarra, ha atès 800 tarragonins al llarg del darrer any i ha garantit els serveis bàsics de 350 persones
El menjador social de l’associació socioeducativa Joventut i Vida ha servit 45.500 àpats durant l’any 2017, 7.155 més que l’any anterior. En total, hi ha passat 488 persones, derivades per l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona. La majoria d’aquests usuaris són famílies amb fills menors al seu càrrec, així com aturats majors de 50 anys que ja no cobren cap tipus de prestació.
La coordinadora, Raquel Quílez, ha parlat als micròfons d’Altafulla Ràdio de cobrir les necessitats bàsiques com a principal prioritat de l’entitat, i ha destacat la importància que té el suport d’entitats públiques i privades, així com de supermercats, restaurants, i, fins i tot, de campanyes organitzades per associacions properes.
El menjador social porta més de quatre anys servint àpats. El servei es va posar en marxa l’any 2013 per pal·liar els efectes de la crisi econòmica, i cada vegada són més les persones que en fan ús. A dia d’avui, serveix prop de 4.000 àpats diaris i dóna resposta a més de 250 usuaris.
Més enllà de pal·liar les necessitats relacionades amb l'alimentació, l’entitat també vetlla per garantir l’habitatge digne als usuaris més desfavorits a través d’ajuts per pagar el lloguer i cobrir les factures de subministraments d'aigua, llum i gas. Així com també pel benestar emocional i familiar proporcionant productes d'higiene, de farmàcia, roba i calçat.
L’entitat també desenvolupa programes en els camps de l'educació, l'orientació i l'ajuda dels joves en exclusió social. Aquesta vessant es concreta en cinc aules repartides entre les poblacions de Torredembarra, Reus, Móra d'Ebre i Tortosa, on són derivats els alumnes des dels Instituts d'Educació Secundària amb problemes d'adaptació al mitjà escolar ordinari, que manifesten problemes de comportament i conductes agressives, absentisme i rebuig escolar.
Raquel Quílez, coordinadora del menjador social
Raquel Quílez, coordinadora del menjador social