Notícies
Foto: URV
28 de juliol del 2021
El nou Institut Universitari de Recerca en Sostenibilitat, Canvi Climàtic i Transició Energètica de la URV comença a agafar forma
El Consell de Govern ja ha aprovat l’informe que ara la Generalitat haurà d’avaluar per autoritzar la seva creació
El Consell de Govern de la Universitat Rovira i Virgili (URV) d’aquesta setmana ha fet el primer pas per a la creació del nou Institut Universitari de Recerca en Sostenibilitat, Canvi Climàtic i Transició Energètica (IU-RESCAT) aprovant l’informe que el Govern de la Generalitat haurà d’avaluar per autoritzar la creació d’aquest institut. La iniciativa neix de setze grups de recerca consolidats de la URV, i dels centres de recerca en què alguns d’ells s’integren, que abasten tots els àmbits de coneixement necessaris per abordar la recerca des de la transdisciplinarietat i la multidisciplinarietat.

Es preveu que les línies de recerca siguin: ciència bàsica del canvi climàtic; economia ambiental i climàtica; anàlisi territorial; governança, el dret ambiental i de la transició energètica; justícia ambiental i climàtica; riscos sobre la salut, anàlisi del comportament humà, impactes de la contaminació sobre les persones i els ecosistemes; solucions tecnològiques; desenvolupament de sistemes de monitorització i anàlisi ambiental.

En l’informe, el grup promotor valora que el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre són espais especialment sensibles al canvi climàtic i fortament implicats en la transició energètica i per això el territori del sud de Catalunya, i especialment el Delta de l’Ebre, constitueix un laboratori d’experimentació idoni per desenvolupar recerques en l’àmbit d’aquest institut. Així ho ha explicat un dels investigadors del grup promotor, Enric Aguilar.

El grup vol dotar-se del personal i les infraestructures necessàries per desenvolupar eficientment els objectius de l’IU-RESCAT i arribar-lo a consolidar com a referent científic, social i de transmissió de coneixement i convertir-lo en un centre de referència nacional i internacional. Tant Aguilar com la rectora de la URV, Maria José Figueras, han argumentat al Consell de Govern que aquesta nova estructura, el primer institut universitari de la URV, permetrà optar a convocatòries competitives amb més èxit i assolir reconeixements externs a mig termini.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla