30 de maig del 2017
El ple d’Altafulla aprova un Pla Econòmic Financer per a l’exercici 2018 de 7.877.140 euros
També han prosperat diferents modificacions de crèdit per la compra d’un camió de la Brigada Municipal i maquinària així com per rehabilitar la Biblioteca i l’Arxiu
L’Ajuntament d’Altafulla ha aprovat el Pla Econòmic Financer (PEF) per a l’exercici 2018. Ho ha fet durant la sessió plenària ordinària d’aquest dilluns al vespre, d’acord amb la normativa d’exposició pública d’aquest document per donar compliment a la Llei d’Estabilitat Pressupostària.
La interventora municipal, Berta Ramos, ha explicat que es tracta d’una previsió d’ingressos i despeses que ascendeix als 7.877.140,35 euros.
També s’han aprovat diferents modificacions de crèdit, provinents del romanent de tresoreria, que corresponen a una partida de 50.000 euros per la compra d’un camió de la Brigada Municipal, una partida de 10.000 euros per la compra de maquinària, i un increment de 45.000 euros per la partida de la rehabilitació de la Biblioteca i de l’Arxiu, derivat de les darreres converses amb el departament de Cultura, i que es destinaran a il·luminació i ventilació del nou espai.
La sessió d’aquest dilluns també ha servit per aprovar el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Tarragonès en matèria de benestar social i polítiques d’igualtat; així com l’addenda de pròrroga del conveni subscrit amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, relatiu a la cessió de la gestió de tres habitatges de titularitat pública.
També s’ha sotmès a votació l’ordenança fiscal número 20, reguladora de la taxa d’entrada de vehicles a través de les voreres i reserves de la via pública per aparcament exclusiu, parada de vehicles, i càrrega i descàrrega de mercaderies. Segons ha explicat la regidora de Via Pública, Marisa Méndez-Vigo, la modificació té la voluntat de “regular l’aparcament per a persones amb discapacitat al municipi”.
Durant la sessió plenària, L’EINA ha presentat quatre mocions. La primera, referent a la demanda d’una convocatòria del consell de mitjans de comunicació monogràfic. La regidora Alba Muntadas ha explicat que la intenció de la convocatòria és “debatre la presència de tots els grups municipals a l’emissora municipal per tal que hi hagi pluralitat i debat polític amb l’objectiu que la ciutadania pugui conèixer els diversos punts de vista que tenen les diferents formacions”. La proposta no ha tirat endavant.
La segona moció del grup independentista ha estat en defensa i solidaritat del veí i membre de L’EINA Hèctor López-Bofill. El regidor Jordi Molinera ha criticat la “doble mesura de la justícia espanyola”, i ha lamentat que la Fiscalia l’acusa de tres delictes molt greus com són injúries contra l’autoritat, amenaces a un col·lectiu, i amenaces als drets fonamentals”. La proposta ha rebut el suport de l’equip de govern.
La tercera moció de L’EINA ha fet referència a la transparència de l’activitat dels membres de l’equip de govern i càrrecs de confiança. Molinera ha afirmat que “la ciutadania té dret a saber quan, com i sobre què parlen els seus polítics”, i ha demanat la publicació setmanal de les agendes de tots els càrrecs electes.
L’alcalde ha recordat que Altafulla va ser dels primers municipis en adherir-se al portal de la transparència, i que la seva agenda es publica des del primer dia. Ha al·legat que “ara per ara, no n’hem parlat i no descartem la proposta”, però hi han votat en contra, tant AA-E com PDeCat.
La quarta de les mocions de L’EINA ha girat entorn de la promoció de la creació d’una regidoria de treball. L’edil Dani Franquès ha insistit en “destinar l’Impost de Béns Immobles (IBI) de la concessionària Abertis a la creació d’aquesta àrea i d’un Pla d’Ocupació Local que faci front a la taxa d’atur que a dia d’avui encara existeix al municipi”.
El regidor d’Acció Social, Xavier Rofas, veu “agosarada” la proposta, i considera que “primer cal assentar les bases per després crear aquesta regidoria de Treball”.
Per la seva banda, l’alcalde ha explicat que davant de la impossibilitat d’ampliar el capítol 1, l’equip de govern es va reunir ara fa uns dies amb la Subdelegació del Govern de Tarragona per plantejar-los la possibilitat de contractar un enginyer i un informàtic, dues peces que considera “fonamentals”. Tant AA-E com PDeCat hi han votat en contra.
Com és habitual, la sessió ha estat precedida per un minut de silenci, en record a les 13 dones que han mort en mans de les seves parelles des de la darrera sessió plenària ordinària del mes de març. En aquesta ocasió, també s’ha hagut de lamentar l’assassinat de quatre infants.