Notícies
23 de juny del 2015
El ple de l’Ajuntament d’Altafulla aprova el repartiment oficial de regidories del nou govern
La sessió també ha servit per crear la Junta de Govern Local, la Junta Municipal de Portaveus, i les Comissions Informatives Permanents
El repartiment de regidories del nou govern municipal d’Altafulla ha quedat definit aquest dimarts al matí. El ple de l’Ajuntament ha aprovat en sessió extraordinària aquesta distribució de carteres entre les dues formacions que conformen l’equip de govern, AA-E i l’EINA.

La nova composició per al mandat 2015-2019 queda de la següent manera: Fèlix Alonso (AA-E) es farà càrrec d’Alcaldia, Administració Pública, Seguretat i Mitjans de Comunicació; Jordi Molinera (EINA), de la Primera Tinença d’Alcaldia, d’Hisenda, Cultura i Joventut; Montse Castellarnau (AA-E), de la Segona Tinença d’Alcaldia, de Turisme, Medi Ambient i Participació; Marisa Méndez Vigo (AA-E), de la Tercera Tinença d’Alcaldia, d’Urbanisme i Via Pública; Eva Martínez (EINA), d’Acció Social i Gent Gran, Salut i Educació (els tres primers anys de mandat); Jaume Sánchez (AA-E), d’Activitat Física, Esports, Comerç i Consum; Alba Muntadas (EINA), de Polítiques de Gènere, Festes, i Educació (l’últim any del mandat); i Micha Preuss (AA-E), de Serveis i Protecció Civil.

La sessió d’aquest matí també ha servit per crear la Junta de Govern Local, una eina que l’alcalde, Fèlix Alonso, ha qualificat de “molt eficient”. També s’ha creat la Junta Municipal de Portaveus, i les Comissions Informatives Permanents.

La corporació també ha tirat endavant la proposta de continuar mantenint les sessions plenàries amb caràcter bimensual. En aquest nou mandat, però, no tindran lloc els dissabtes a les 10 del matí com fins ara, sinó que se celebraran l’últim dilluns no festiu a les 8 del vespre. El fet que Altafulla tingui un cens oficial de 4.988 habitants fa que estigui obligat a celebrar plens de forma trimestral. L’Ajuntament, però, aposta per mantenir la periodicitat com fins ara, cada dos mesos.

Durant la sessió d’aquest dimarts també s’ha aprovat la creació de Consells Sectorials Municipals, que serveixin per canalitzar la participació ciutadana en l’àmbit municipal. Un sistema, però, que tot i haver tirat de nou endavant, esperen revisar i millorar en els propers mesos amb la voluntat de mantenir una bona comunicació amb l’oposició. S’han aprovat els Consells d’Acció Social, Gent Gran, i Salut; Sostenibilitat i Medi Ambient; Cultura; Esports; Turisme; Mitjans de Comunicació; Educació; Festes; i Polítiques de Gènere.

S’ha aprovat, d’altra banda, la dedicació i la retribució de cadascun dels regidors que conformen el govern. L’alcalde, Fèlix Alonso, amb una dedicació parcial del 75% de les hores setmanals rebrà una retribució de 30.000 euros anuals bruts a distribuir en dotze pagues mensuals. Jordi Molinera i Montse Castellarnau hi dedicaran un 37,5% de les hores setmanals amb una retribució de 15.000 euros anuals bruts. I Eva Martínez, Jaume Sánchez, Alba Muntadas, i Misha Preuss, tindran una dedicació del 20% de les hores setmanals i una retribució de 8.000 euros anuals bruts.

Pel que fa a la regidora Marisa Méndez-Vigo, i als regidors de l’oposició Pere Gomés, Xavier Rofas, i Alberto Moreno seran retribuïts mitjançant dietes. En aquest cas les retribucions són de 150 euros per ple i pel Consell d’Administració i Empresa Mixta d’Aigües; de 90 per la Junta de Govern Local; i de 75 per a les Comissions Informatives i per la Junta de Portaveus.
Finalment, la sessió també ha servit per aprovar una modificació de crèdit. Es creen dues noves partides per a Polítiques de Gènere, amb 5.000 euros, i per a les retribucions bàsiques del personal eventual, amb 13.000 euros.

D’altra banda, s’amplia el crèdit de partides ja existents. És el cas de les àrees d’Esports, Comerç, i Turisme, que incrementen les seves partides en 10.000 euros, i la de mobiliari de parcs, en 24.000 euros. També s’inclouen 14.000 euros per a les retribucions bàsiques; i 8.000 euros per a les retribucions de regidors i personal eventual de la Seguretat Social.
Aquestes modificacions, d’un total de 94.000 euros, provenen del total de 2.400.000 euros del romanent de tresoreria actual.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert en família amb Lali Begood
16 de juny a les 12h a La Violeta
Entrades gratuïtes a: entradas.codetickets.com
Dia de la música
21 de juny de 17h a 20h al carrer de l'Hostal
Organitza: Escola Municipal de Música d'Altafulla
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla