Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
01 de juny del 2021
El Ple de l'Ajuntament d'Altafulla aprova incorporar romanent de tresoreria al Pressupost del 2021
La sessió també dona llum verda a la col·laboració entre les policies locals de Torredembarra, Altafulla i Creixell
El Ple ordinari de l'Ajuntament d'Altafulla corresponent al mes de maig celebrat aquest dilluns al vespre ha donat llum verda a una modificació de crèdit per tal d'incorporar el romanent de tresoreria al Pressupost Municipal de l'exercici 2021. Una xifra que ascendeix a 1 milió 300 mil euros i que principalment es destinarà a inversions. Del total, 1 milió anirà dirigit en aquesta línia, i la resta, serà per a despeses generals.

El regidor d'Hisenda, Dani Franquès, ha explicat que és "molt important poder destinar aquests diners a petites inversions que contribueixin a millorar molts i diversos aspectes de la vila".

Tal com escoltàvem de la veu del regidor d'Hisenda, les propostes van encarades a millorar equipaments municipals, impulsar la participació ciutadana, l'arranjament de diversos punts de la via pública, la renovació d'alguns mitjans de la Brigada Municipal, o la potenciació d'iniciatives culturals entre d'altres.

Una modificació de crèdit que ha estat aprovada amb els vots a favor de l'Esquerra Independentista d'Altafulla (L'EINA) i Ara Altafulla. Per la seva banda, l'oposició en bloc, formada per Alternativa Altafulla (AA), Junts per Altafulla i el regidor no adscrit Xavier Rofes s'han abstingut perquè no estaven 100% d'acord amb algunes de les partides incorporades al Pressupost Municipal.

Paral·lelament, al Ple de l'Ajuntament també ha prosperat un altre dels punts centrals de l'ordre del dia, referent a l'acord de col·laboració entre els municipis de Torredembarra, Altafulla i Creixell per la prestació de serveis de les Policies Locals. Un conveni que ja fa més d'un any que s'estava gestant sota l'empara de la Direcció General de la Policia i que permetrà dotar de cobertura legal aquelles actuacions que es facin de manera conjunta per aquests cossos policials del Baix Gaià independentment del municipi on tinguin lloc. Un conveni que es veurà reforçat amb la pròxima creació de la comissaria dels Mossos a Torredembarra, com ha explicat el coalcalde Jordi Molinera.

El plenari ha donat el vistiplau a aquest acord amb els vots a favor de l'EINA, Ara i Junts. Per la seva banda, Alternativa i Xavier Rofes s'han abstingut en considerar que "cal que hi hagi agents en aquesta Comissió" i "que aquest acord no sigui per no cobrir les places dels agents que s'han perdut", respectivament.

El Ple de la Corporació, en què no han pogut prendre part ni la regidora del PSC amb les carteres de Via Pública, Mobilitat, Gent Gran i Protecció Animal, Inma Morales, ni la regidora d'Alternativa a l'oposició, Marisa Méndez-Vigo, ha començat amb el ja habitual minut de silenci de les sessions ordinàries en record de les darreres víctimes de violència masclista i per la votació dels esborranys de les actes corresponents a la sessió ordinària del 29 de març i extraordinària del 9 d'abril. Temes habituals i de tràmit que ja han generat el primer estira-i-arronsa del vespre, quan una vegada més des de l'oposició s'ha qüestionat la figura de la coalcaldia. En aquest sentit hi ha votat a favor l'EINA i Ara; per la seva banda Alternativa i Xavier Rofes ho han fet en contra; i Junts s'ha abstingut.
Dani Franquès, regidor d'Hisenda d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla