10 de maig del 2018
El restaurant altafullenc Lola Bistro i l’Hort de la Sínia participen a la tercera edició de Benvinguts a Pagès
El món rural català torna a fer un cap de setmana de portes obertes gratuïtes, el 9 i 10 de juny, perquè els visitants puguin conèixer, tastar i comprar els productes en origen
Unes 900 explotacions, restaurants, allotjaments i activitats participen en la tercera edició de Benvinguts a pagès, una iniciativa de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Alícia que pretén donar a conèixer la pagesia catalana i els productes del territori.
Altafulla hi tindrà una participació destacada en aquesta tercera edició, d’una banda amb el restaurant local Lola Bistro, que oferirà un menú amb productes del territori, i amb l’Hort de la Sínia, que proposa una activitat complementària per conèixer la seva horta.
L’establiment de restauració Lola Bistro, situat al carrer Martí d’Ardenya d’Altafulla ha preparat pel 9 i 10 de juny el menú Benvinguts a Pagès, amb producte km 0 de temporada i de proximitat. El Lola Bistro treballa amb productors del territori com l’oli Organic fruit, la cervesa La Surfera que s’elabora a la Móra i la verdura i la fruita ecològica de I un rave, cultivada a Valls, entre d’altres. Tots aquests productes estaran presents al menú que presenten al Benvinguts a pagès, com explica el cuiner del restaurant altafullenc, David Amorós.
El restaurador té el segell Slowfood km0 que atorga la Fundació Alícia, un reconeixement als cuiners compromesos amb la gastronomia local i els productes de proximitat, com ha recordat David Amorós.
Per la seva banda, i com a activitat complementària, “Descoberta de l’Hort de la Sínia. Tastet amb productes agroecològics” proposa una jornada de portes obertes a aquesta finca agroecològica d’Altafulla, amb tastos dels seus productes. L’ Hort de la Sínia combina la producció ecològica amb l'educació ambiental amb l'objectiu de fomentar hàbits saludables de consum i de respecte a l’entorn, i ha preparat aquesta activitat pel dissabte 9 juny, d’11 a 13 hores. Cal fer reserva prèvia al telèfon 655486115 i el preu és de 10 euros. Joan Vives, responsable de l’Hort de la Sínia, detalla la proposta pel Benvinguts a pagès.
El Baix Gaià també té una altra representació amb Caves Reverté de Salomó, que farà visites guiades i tastos el 9 i 10 de juny de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores.
En total, la comarca del Tarragonès participa a Benvinguts a pagès amb sis productors i establiments. A més del Lola Bistro, l’Hort de la Sínia i Caves Reverté, hi participen Ca Rosset de Vilallonga del Camp, Mas Montseny del Morell i el restaurant de Tarragona El Llagut.
A través del web www.benvingutsapages.cat es pot consultar la informació, horaris, localització i de totes les activitats, productors i establiments que oferiran visites gratuïtes.
Benvinguts a Pagès és una aposta pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, el turisme d’interior i el potencial de la gastronomia catalana. Prop de 900 ofertes diferents, entre explotacions, restaurants, allotjaments i activitats complementàries resultat d’una feina conjunta dels departaments d’Agricultura, Pesca i Alimentació i d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Alícia, amb la col•laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.
David Amorós, xef Lola Bistro
David Amorós, xef Lola Bistro
Joan Vives, responsable de l'Hort de la Sínia