Notícies
Foto: Lola Bistro
10 de maig del 2018
El restaurant altafullenc Lola Bistro i l’Hort de la Sínia participen a la tercera edició de Benvinguts a Pagès
El món rural català torna a fer un cap de setmana de portes obertes gratuïtes, el 9 i 10 de juny, perquè els visitants puguin conèixer, tastar i comprar els productes en origen
Unes 900 explotacions, restaurants, allotjaments i activitats participen en la tercera edició de Benvinguts a pagès, una iniciativa de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Alícia que pretén donar a conèixer la pagesia catalana i els productes del territori.

Altafulla hi tindrà una participació destacada en aquesta tercera edició, d’una banda amb el restaurant local Lola Bistro, que oferirà un menú amb productes del territori, i amb l’Hort de la Sínia, que proposa una activitat complementària per conèixer la seva horta.

L’establiment de restauració Lola Bistro, situat al carrer Martí d’Ardenya d’Altafulla ha preparat pel 9 i 10 de juny el menú Benvinguts a Pagès, amb producte km 0 de temporada i de proximitat. El Lola Bistro treballa amb productors del territori com l’oli Organic fruit, la cervesa La Surfera que s’elabora a la Móra i la verdura i la fruita ecològica de I un rave, cultivada a Valls, entre d’altres. Tots aquests productes estaran presents al menú que presenten al Benvinguts a pagès, com explica el cuiner del restaurant altafullenc, David Amorós.

El restaurador té el segell Slowfood km0 que atorga la Fundació Alícia, un reconeixement als cuiners compromesos amb la gastronomia local i els productes de proximitat, com ha recordat David Amorós.

Per la seva banda, i com a activitat complementària, “Descoberta de l’Hort de la Sínia. Tastet amb productes agroecològics” proposa una jornada de portes obertes a aquesta finca agroecològica d’Altafulla, amb tastos dels seus productes. L’ Hort de la Sínia combina la producció ecològica amb l'educació ambiental amb l'objectiu de fomentar hàbits saludables de consum i de respecte a l’entorn, i ha preparat aquesta activitat pel dissabte 9 juny, d’11 a 13 hores. Cal fer reserva prèvia al telèfon 655486115 i el preu és de 10 euros. Joan Vives, responsable de l’Hort de la Sínia, detalla la proposta pel Benvinguts a pagès.

El Baix Gaià també té una altra representació amb Caves Reverté de Salomó, que farà visites guiades i tastos el 9 i 10 de juny de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores.
En total, la comarca del Tarragonès participa a Benvinguts a pagès amb sis productors i establiments. A més del Lola Bistro, l’Hort de la Sínia i Caves Reverté, hi participen Ca Rosset de Vilallonga del Camp, Mas Montseny del Morell i el restaurant de Tarragona El Llagut.
A través del web www.benvingutsapages.cat es pot consultar la informació, horaris, localització i de totes les activitats, productors i establiments que oferiran visites gratuïtes.

Benvinguts a Pagès és una aposta pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, el turisme d’interior i el potencial de la gastronomia catalana. Prop de 900 ofertes diferents, entre explotacions, restaurants, allotjaments i activitats complementàries resultat d’una feina conjunta dels departaments d’Agricultura, Pesca i Alimentació i d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Alícia, amb la col•laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.
David Amorós, xef Lola Bistro
David Amorós, xef Lola Bistro
Joan Vives, responsable de l'Hort de la Sínia
Social
Et recomanem
XLII Festa de l'Olla
11 de maig a les 13:30h al parc del Comunidor
Tiquets: Estanc Pijuan, Forn Nogués, Of. de Turisme i Ajuntament
11è Memorial Dr. Manel Chiva: l'alimentació en la salut del cor
17 de maig a les 18:30h al gimnàs de l'escola La Portalada
Organitza: Centre d'Estudis d'Altafulla
Casal Cultural La Violeta
Temporada de primavera: del 13 d'abril al 27 de juny
Programació i entrades a: www.casalvioleta.cat
Agenda d'activitats d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla