24 d'abril del 2023
El restaurant Cal Vitali d'Altafulla, en plena forma un any després de l'esfondrament
Els responsables del restaurant es mostren orgullosos d'haver fet front a l'incident i haver obert una setmana després mantenint l'èxit del negoci
Aquest 23 d'abril s'ha complert un any des que es va esfondrar part del restaurant Voramar Cal Vitali, ubicat al parc de Voramar, a la platja d'Altafulla. Els forts temporals del març del 2022 van minvar molt la sorra del litoral altafullenc i l'episodi que va tenir lloc la mateixa diada de Sant Jordi va acabar d'endur-se el sediment sobre el qual se sustentava part de l'estructura de l'establiment, principalment la terrassa. Igualment, es van malmetre també finestres i part del menjador interior. Aquella desgràcia d'aleshores continua tenint conseqüències evidents en l'estructura de l'edifici, que es troba en procés de reforma, però no així en el negoci, que es troba en molt bon estat de salut, com destaquen els seus responsables, la família Nicolás Vitali.
El propietari del restaurant Voramar Cal Vitali, Xavier Nicolás, es mostra orgullós d'haver pogut obrir tan sols una setmana després de l'incident i haver pogut tirar endavant amb èxit el negoci en aquest any. Així mateix, agraeix el suport de l'Ajuntament d'Altafulla i els clients que des del primer moment van ser al costat del restaurant.
L'esfondrament va suposar un daltabaix per la família, que, en un primer moment , va patir per la continuïtat del negoci i de la plantilla que tenien a càrrec seu. La reobertura en temps rècord, només 5 dies després de l'incident i la possibilitat de traslladar l'espai de la terrassa en un annex al parc de Voramar, amb permís especial del consistori, van possibilitar que no s'hagués de fer cap acomiadament de personal.
La família Nicolás mira ara el futur amb optimisme, en aquest temps han pogut obrir també un altre restaurant, a Torredembarra, en el que sumen 10 nous membres més a l'equip de personal i esperen amb ganes la temporada turística. Motius per estar contents en tenen, després d'una Setmana Santa que ja ha estat un bon preludi del que ha de venir i de la confiança de la clientela envers el negoci, tingui una terrassa damunt la sorra o damunt la terra ferma del parc.
Xavier Nicolás, propietari del restaurant Voramar Cal Vitali
Xavier Nicolás, propietari del restaurant Voramar Cal Vitali