Notícies
Foto: Ajuntament de Torredembarra
31 de març del 2023
El Servei de Primera Acollida de Torredembarra i la Fundació Gentis ofereixen un nou curs integral a nouvinguts
Una vintena de participants adquiriran coneixements bàsics de llengua catalana, de la societat catalana, i laborals
El Servei de Primera Acollida de la Regidoria d’Acció Social i Igualtats de Torredembarra i la Fundació Gentis han organitzat un nou curs integral per a persones nouvingudes al municipi en els darrers mesos. Una vintena de participants en aquestes 150 hores de formació que s’allargaran fins al 31 de maig i que es duen a terme a les aules de l’Escola d’Adults.

Gràcies a la formació, aquestes persones podran adquirir coneixements bàsics de llengua catalana, coneixements de la societat catalana i coneixements laborals. Es consideren els tres puntals bàsics per la integració i autonomia personal dels nouvinguts.

La regidora d’Acció Social i Igualtats, Marga Rovira, ha explicat que el servei d’acollida i migracions del municipi té un volum d’atenció elevat i que a més dels recursos que ja s’ofereixen des de l’administració, col·laborar amb diferents entitats permet escurçar el temps perquè tothom tingui accés a uns coneixements bàsics per a la seva integració social.

Per aquest motiu, durant els darrers anys, a més a més de l’oferta formativa que s’ofereix des dels serveis municipals, s’ha incrementat la col·laboració amb entitats que, acreditades i subvencionades pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, ofereixen accions formatives pròpies del circuit de primera acollida. Una d’aquestes entitats és la Fundació Gentis, sense ànim de lucre, que treballa per aconseguir la inclusió social de col·lectius desafavorits.
Social
Et recomanem
Concert de gralles pels 50 anys dels Castellers d'Altafulla
10 de juny a les 20:00h. a l'Era de l'Ixart
Organitza: Castellers d'Altafulla
Torneig benèfic de Quidditch
10 i 11 de juny de 09:00h. a 17:00h. a l'estadi municipal
Més informació a: altafulla.cat
XXIII Nit de Bruixes
30 de juny i 1 de juliol de 18:00h. a 00:00h.
Més informació a: altafulla.cat
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es