Notícies
Foto: SOC
19 d'agost del 2021
El SOC publicarà en les pròximes setmanes la convocatòria 2021 de subvencions per a les accions de formació professional
La proposta està dirigida prioritàriament a persones aturades o en ERTO per facilitar la inserció en el mercat laboral
El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) publicarà en les properes setmanes la convocatòria 2021 de subvencions per a la realització d’accions de formació professional per a l’ocupació. La dotació total és de 70 milions d’euros, un 82% més que l’any passat. Amb aquest pressupost, es preveu que participin en itinerants formatius gairebé 30.000 persones, prioritàriament aturades o en ERTO.

L’objectiu és que aquestes persones puguin millorar la seva ocupabilitat, obtenir un certificat de professionalitat i qualificar-se o requalificar-se per treballar en sectors més dinàmics i resilients, i finalment, facilitar la inserció en el mercat laboral.

Alguns dels sectors en els quals s’han prioritzat les accions formatives són el digital, els àmbits vinculats amb la indústria, l’atenció a les persones o les especialitats relacionades amb la transició verda, entre d’altres.

Aquesta convocatòria del SOC, que es traduirà en més de 2.000 cursos de formació per tot el territori, també pot contribuir a donar resposta a l’elevada demanda de formació professional per part d’estudiants joves per al proper curs.

Pel que fa a la gent jove, la formació de certificats de professionalitat del SOC pot ser complementària a l’oferta de cicles formatius del Departament d’Educació. Molts dels certificats de professionalitat de nivell 2 que s’oferiran són equivalents a continguts que s’inclouen en els cicles formatius de grau mitjà, de la mateixa manera que els certificats de professionalitat de nivell 3 són equivalents a continguts de cicles formatius de grau superior.

Les persones beneficiàries de les formacions d’aquesta convocatòria del SOC hauran de ser en un mínim del 70% treballadores aturades, i es consideren com a tals també les persones afectades per ERTO.

També poden presentar-se a aquesta convocatòria de subvencions les entitats inscrites o acreditades en el Registre de centres i entitats de formació del SOC, i que tinguin establiment operatiu a Catalunya. El termini de presentació de sol·licituds està previst inicialment entre els dies 1 al 14 de setembre, ambdós inclosos.

Les actuacions de formació subvencionades amb aquesta convocatòria s’hauran d’iniciar no més tard el 29 de desembre de 2021 i hauran de finalitzar com a màxim el 31 d’octubre de 2022.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla