Notícies
Foto: EFE (Alessandro Di Meo)
10 de març del 2020
El tancament de fronteres a Itàlia a causa del coronavirus posa en perill el viatge de fi d’etapa dels alumnes de 4t d’ESO a Roma
La direcció del centre ha convocat un Consell Escolar extraordinari per prendre una decisió definitiva
L’Institut d’Altafulla ha convocat un Consell Escolar extraordinari aquest dimarts 10 de març a la tarda per prendre una decisió definitiva sobre el viatge de fi de curs dels alumnes de 4t d’ESO a Roma. El tancament de fronteres a Itàlia i l’empitjorament de la situació al país pel Covid-19 ha comportat que la direcció del centre es plantegi seriosament la realització del viatge.

Totes les sortides i excursions que facin els alumnes han de ser aprovades pel Consell Escolar on hi ha la representació de pares, professors i alumnes de l’Institut. El centre ha tingut l’assessorament dels serveis territorials i d’inspecció a l’hora de prendre decisions i recentment, els han comunicat la impossibilitat de realitzar un viatge sense el professorat. José Ramón García, director de l’Institut, ha manifestat que realitzar el viatge en aquestes condicions seria una “temeritat”.

La problemàtica amb el viatge de fi d’etapa a Roma ve de setmanes enrere, quan el centre no va trobar cap professor voluntari per acompanyar als alumnes. La solució més immediata, i que es va decidir entre les famílies, el professorat i l’agència, va ser que els pares i mares fossin els responsables d’acompanyar a l’alumnat.

Aquesta decisió es va prendre perquè les famílies no perdessin 261€ del cost de cancel·lació del viatge. El director ha deixat clar que si finalment no es du a terme el viatge els pares tindran el dret de reclamar els diners a l’agència.

Tot i que la situació a l’Estat espanyol està empitjorant, el centre està disposat a realitzar un viatge alternatiu pel territori si la sortida a Roma es cancel·la. José Ramón García ha declarat que tot i haver risc de contagi, la situació en cas de confinament seria molt més fàcil de gestionar.

La resolució definitiva del viatge de fi de curs dels alumnes de 4t d’ESO es coneixerà aquesta tarda un cop finalitzi la reunió extraordinària del Consell Escolar.
José Ramón García, director de l'Institut
José Ramón García, director de l'Institut
José Ramón García, director de l'Institut
Social
Et recomanem
Diada castellera de Sant Jordi
20 d'abril a les 18h a la plaça del Pou
Amb: Colla C. de SPiSP, Xicots de Vilafranca i C. d'Altafulla
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla