Notícies
01 de desembre del 2014
El temporal de llevant deixa 110 l/m2 a Altafulla del 26 al 30 de novembre
La mala mar dels darrers dies s’ha endut una gran quantitat de sorra de la platja i ha descarnat un tros de mur del passeig de Botigues de Mar
Les llevantades han tornat a deixar petjada aquest cap de setmana a la platja d’Altafulla. La mala mar dels darrers dies provocada pel vent de component est s’ha endut una gran quantitat de sorra de la platja, principalment de la part central, la que toca amb el Pont de Mar. Una incidència que se suma a les afectacions produïdes en un tram del mur del passeig de Botigues de Mar, que ha quedat descarnat. S’hi ha referit el regidor d’Urbanisme, Jordi Molinera, qui, tot i els desperfectes, reconeix que la situació no s’ha hagut de lamentar tant com en la darrera llevantada. Segons la seva experiència al capdavant de la regidoria, ha explicat que si en aquestes darreres 48 hores no s’ha produït cap despreniment, no hi ha risc, en principi, que s’agreugin les conseqüències.

En referència al restabliment de la zona afectada, Molinera ha explicat que encara és massa d’hora per parlar de restitució de la sorra, ja que els mesos de febrer i març són un període on es poden tornar a viure episodis d’aquest tipus. Ara per ara, la previsió de l’Ajuntament és repartir la sorra existent al llarg de la platja, i en cas que s’apropés la temporada d’estiu i la quantitat de sorra fos insuficient, ja s’estudiaria fer-hi algun tipus d’actuació.

A banda dels desperfectes al passeig marítim, alguns dels carrers de Baix a Mar també han patit inundacions. Segons ha explicat el sotsinspector de la Policia Local, Àngel Fernàndez, el dissabte van haver de tallar el pas en la rotonda del Càmping Don Quijote. La circulació a la zona es va restablir el diumenge al matí. La voluntat del consistori és estudiar la canalització d’aigües pluvials a la zona per evitar situacions d’aquest tipus en un futur.

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya és que el temporal de llevant vagi perdent força al llarg del dia d’avui. Tot i això, Protecció Civil manté activada l'alerta del pla Inuncat per la previsió de més precipitacions, principalment al litoral de Tarragona i al nord-est de Catalunya.

A Altafulla, segons dades facilitades per l’Observador Meteorològic Tamarit-Hort de la Sínia, del 26 al 30 de novembre, s’han registrat un total de 110 litres per metre quadrat.
Jordi Molinera, regidor d'Urbanisme
Jordi Molinera, regidor d'Urbanisme
Sotsinspector de la Policia Local, Àngel Fernàndez
Social
Et recomanem
Concert en família amb Lali Begood
16 de juny a les 12h a La Violeta
Entrades gratuïtes a: entradas.codetickets.com
Dia de la música
21 de juny de 17h a 20h al carrer de l'Hostal
Organitza: Escola Municipal de Música d'Altafulla
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla