Foto: Avanti Comunicacions
12 de desembre del 2024
El xef Jordi Vilà, amb una estrella Michelin, es posa al capdavant de la cuina de la Masia Can Martí de la Riera de Gaià
L'acord entre els propietaris de l'establiment i el reputat cuiner català fan que les comarques de Tarragona sumin una nova distinció a les vuit que ja tenia
La Masia Can Martí de la Riera de Gaià compta a partir d'aquesta setmana amb una estrella Michelin al capdavant de la seva cuina. Es tracta del reconegut xef català, Jordi Vilà, amb el qual l'establiment, dedicat a la celebració d'esdeveniments i ubicat en un edifici noble construït l'any 1680, ha arribat a un acord.
Jordi Vilà, nascut el 1973 i format a Manresa, a més de les diverses cuines en les quals va treballar en els seus inicis, va obtenir una estrella Michelin l'any 2004 al seu restaurant, Alkimia. Des de llavors, ha conservat aquesta estrella, mentre ha sumat altres reconeixements. Per exemple, els tres sols, la màxima distinció que atorga la Guia Repsol, al mateix Alkimia.
Repsol li va atorgar aquesta nova distinció per la seva trajectòria i especialment per haver sabut combinar els valors de la cuina catalana, prioritzant el bon producte i posant-la al dia en cada moment. Igualment, l'Acadèmia de Gastronomia i Nutrició de Catalunya va concedir a Vilà el Premi Nacional de Gastronomia.
Pel que fa a la Masia Can Martí, és considerada un dels llocs professionals més recomanats per a les celebracions i esdeveniments a les guies més prestigioses del sector, havent rebut diferents reconeixements. Ara, amb la incorporació del nou xef, el seu propietari, l'empresari altafullenc Josep Maria Lloret, espera donar un nou impuls a l'espai. Tot, augmentant la qualitat i cercant l'excel·lència als serveis que ofereixen i, molt especialment, a la cuina que serveixen als clients.
A partir d'ara, doncs, les comarques de Tarragona sumen una nova estrella Michelin, a través de la figura de Vilà, a les vuit que tenen diferents restaurants del territori.