Notícies
Foto: Associació Mediambiental la Sínia
11 d'agost del 2021
Els ajuntaments d’Altafulla i Tarragona es reuneixen aquest dijous per avançar en la coordinació de l’espai del Vinyet
En la trobada també es posarà sobre la taula la problemàtica dels botellots amb l’objectiu de trobar una solució per evitar que es tornin a repetir
La coalcaldessa i regidora de Medi Ambient d’Altafulla, Alba Muntadas, es reunirà aquest dijous amb la consellera de la mateixa àrea de l’Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel, per tractar “aspectes que ens pertoquen als dos municipis, ja que al front litoral tenim l’espai de la platja i l’esplanada del Vinyet”, ha explicat Muntadas en declaracions a Altafulla Ràdio. La coordinació entre ambdues administracions, doncs, és fonamental per a millorar la gestió “d’un espai natural que és compartit”.

La trobada també servirà per posar sobre la taula la problemàtica dels botellots, que s’estan succeint en les darreres setmanes a la Roca del Gaià. Si bé és un fet habitual, Muntadas ha assegurat que l’última concentració va sobrepassar tots els límits, i això suposa “un problema greu per a l’espai natural” i també per als veïns, que han d’aguantar la música fins ben tard. Per tant, urgeix trobar una solució com més aviat millor per evitar que es torni a repetir aquesta situació en el que resta del mes d’agost.

En declaracions al Diari Més Digital, la consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l’Ajuntament de Tarragona, Cristina Guzmán, ha assegurat que intentaran “reforçar el dispositiu amb els Mossos d’Esquadra perquè no torni a succeir”. I aquesta es presenta com una de les solucions al problema dels botellots, ja que “ni Altafulla té els efectius suficients, ni Tarragona pot enviar-hi més”, com reconeixia recentment el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera.

La darrera concentració va aglutinar un centenar de persones, i va deixar una imatge de la platja desoladora amb una gran quantitat de plàstics, ampolles i llaunes escampades per la sorra. Una circumstància que a més, afecta a fauna de l’entorn natural de la desembocadura del riu Gaià, com és el cas del corriol camanegre.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla i regidora de Medi Ambient
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla i regidora de Medi Ambient
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
Concurs de Castells de Sorra
20 de juliol a les 11h davant del Parc de Voramar
Bases del concurs i inscripcions a: www.altafulla.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla