Notícies
Foto: Treaterapia
21 de maig del 2020
Els altafullencs Treaterapia han estat seleccionats per participar en la 20a edició del FITAG
La companyia dirigida per Joan Maria Vidal es mantindrà fidel al seu públic i estrenarà ‘Crema Cremada’ al Catllar abans de posar rumb a Girona
La crisi sanitària derivada de la pandèmia del coronavirus ha marcat els dos últims mesos de la ciutadania d’Altafulla, comportant majoritàriament males notícies i conseqüències greus en tots els àmbits. En el de la cultura, tots els esdeveniments que estaven previstos s’han hagut de suspendre, o en el millor dels casos, ajornar per a una nova data. El grup de teatre altafullenc, Treaterapia, és un dels que s’han vist afectats per aquesta situació inesperada. L’inici de la pandèmia, per exemple, li va privar d’estrenar la seva segona obra ‘Crema Cremada’ el 21 i 22 de març al Centre Cultural del Catllar quan ja s’havien venut més de 200 entrades.

Ara que el desconfinament ja s’ha posat en marxa, sembla que la foscor comença a transformar-se en llum, i les males notícies ja no ho són tant. I és que el fet de no haver pogut estrenar la seva nova obra, ha ocasionat que Treaterapia hagi estat un dels vint grups escollits per participar en el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG), que tindrà lloc del 25 al 29 d’agost a la ciutat de les flors i a altres municipis propers.

D’aquesta manera, la companyia participarà per segona vegada en aquest esdeveniment després d’haver-ho fet el 2018 amb ‘Pla de Xoc’. El seu director, Joan Maria Vidal, ha assegurat que tot l’elenc se sent molt content per aquesta oportunitat, i ha remarcat que Treaterapia és l’únic grup de les comarques de Tarragona que ha participat en el festival.

L’estrena oficial de ‘Crema Cremada’, però, no serà al FITAG 2020. I és que la companyia aposta per mantenir-se fidel al seu públic i a l’Ajuntament del Catllar, i realitzar-la al municipi del Baix Gaià tal com estava previst. La companyia i el consistori catllarenc estan tancant les dates, i Joan Maria Vidal, que també ha confirmat una preestrena, preveu que es fixaran quinze o vint dies abans de posar rumb a Girona.

Durant el confinament, els actors i actrius de Treaterapia han continuat els seus assajos de manera telemàtica per, com a mínim, no perdre bona part del treball que havien realitzat de cara a l’estrena frustrada de ‘Crema Cremada’. En els pròxims dies, però, tornaran a l’escenari del Centre Cultural del Catllar per fer un pas més i portar aquests assajos a la pràctica, tot i que per complir amb les mesures de seguretat establertes no podran realitzar moltes de les accions que es desenvolupen dins de l’obra com les abraçades i els petons, i fins i tot, les bufetades.
Joan Maria Vidal, director de Treaterapia
Joan Maria Vidal, director de Treaterapia
Social
Et recomanem
Pleamar Vintage Market
18 i 19 de maig al parc de Voramar
Programa complet a: www.pleamarmarket.com
Diada castellera de primavera
19 de maiga les 12:30h a la plaça Martí Royo
Amb: Nois de la Torre, Xiquets de Cambrils i C. d'Altafulla
Festival Tarraco Viva
19 de maig a les 12:30h a la pineda de l'Era del Senyor
Més informació a: www.tarracoviva.com
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla