Notícies
Foto: Ajuntament de Creixell
11 d'agost del 2021
Els botellots sacsegen la platja de Creixell
Joves de Torredembarra i Roda de Berà, i també dels càmpings de la vila, s’hi concentren perquè no hi ha toc de queda nocturn
Altafulla no és l’únic municipi del Baix Gaià que pateix l’incivisme i el vandalisme que deriven dels botellots que els joves estan duent a terme en les darreres setmanes a la platja. Si bé s’ha detectat algun a la platja dels Muntanyans de Torredembarra, Creixell és l’altre poble que més ho està patint, ja que com la nostra vila, conviu entre dos municipis que tenen toc de queda nocturn, Roda de Berà i Torredembarra.

El consistori va demanar entrar en la nòmina de municipis de Catalunya amb toc de queda, igual que ho va fer Roda de Berà, ja que a l’estiu el nombre d’habitants passa de 3.400 a més de 20.000. La petició no va ser atesa, i la conseqüència més evident és la dels botellots que es produeixen a diferents punts de la platja, com ha explicat la regidora de Medi Ambient, Silvia Farrero, a Altafulla Ràdio.

L’edil lamenta l’actitud dels joves, que “costa més recursos” econòmics i humans a l’Ajuntament. Cada matí, la brigada municipal ha de recollir les deixalles que poblen la sorra, tot i que per sort, “hi ha un grup de voluntaris que també la recullen”, ha dit agraïda Silvia Farrero. Malauradament, aquest incivisme ve acompanyat d’actes de vandalisme molt més greus.

Des del consistori es resignen a netejar la platja cada dia i a anar reparant tot el que els joves van destrossant, i a esperar que l’agost passi com més aviat millor. Mentrestant, l’alcalde Jordi Llopart tornarà a demanar que Creixell entri en la llista de municipis amb toc de queda per intentar frenar els botellots, i també vetllar per la salut dels veïns i veïnes. La Policia Local només té una patrulla de nit, i no pot fer front a aquests tipus de concentracions on s’apleguen una cinquantena o un centenar de persones.
Silvia Farrero, regidora de Medi Ambient
Silvia Farrero, regidora de Medi Ambient
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
Concurs de Castells de Sorra
20 de juliol a les 11h davant del Parc de Voramar
Bases del concurs i inscripcions a: www.altafulla.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla