Notícies
Foto: Castellers d'Altafulla
05 d'abril del 2024
Els Castellers d’Altafulla inicien la temporada a plaça amb una diada tranquil·la per mesurar forces, aquest dissabte
Els liles fa un mes que assagen i l'actuació d’aquest dissabte es planteja amb castells de sis per continuar ajustant posicions dins la colla
Fa poc més de tres mesos que van donar per tancada la temporada anterior i els Castellers d’Altafulla ja tornen a estar plenament actius per preparar la següent. Aquest dissabte celebren la diada d’inici en la que oficialment es comença aquest nou curs casteller si bé a efectes pràctics, és Sant Joan el que dona el tret de sortida al gruix de la temporada i de les actuacions que se succeeixen arreu del país cada cap de setmana.

Amb la mirada posada en aquestes dates i amb la idea de consolidar els castells de set que tantes alegries van donar a la colla altafullenca l’any passat, enguany es vol començar pas a pas, agafant confiança i embastant les diferents posicions i configurant tronc i pom de dalt, sobretot, tenint en compte que el pas del temps, lògicament, implica que els més petits ja no són tan petits, com destaca el president dels liles, Arturo Palavecino.

Als assajos iniciats fa poques setmanes es va agafar amb força la idea de reprendre els castells de set, però aquesta opció, diu Palavecino, s’ha deixat per més endavant i aquest dissabte s’optarà per castells de sis.

A la plaça del Pou es començaran a veure ja les primeres pistes també de cap a on dirigeixen els seus esforços grans colles del país com la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, que l’any passat van signar una molt bona temporada, i els Xiquets del Serrallo, que també s’han apuntat a la festa fent que aquesta diada d’inici compti amb una colla més del que seria habitual. Tot plegat fa preveure una diada que si bé encara serà d’arrencada, promet bons castells i, per tant, un bon espectacle. La cita, aquest dissabte a les 18h a la plaça del Pou d’Altafulla.

Per cert, que novament, es podrà gaudir dels castells des de la vista privilegiada del balcó de l’Ajuntament a través de la iniciativa de balcons oberts que tan bona acceptació té entre els veïns de la vila. Aquest divendres s’han tancat les inscripcions i s’ha fet el sorteig amb els guanyadors, que seran contactats des del consistori per donar-los la bona nova.
Arturo Palavecino, president dels Castellers d'Altafulla
Arturo Palavecino, president dels Castellers d'Altafulla
Social
Et recomanem
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la zona verda de davant del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla