Notícies
Foto: Institut Altafulla
21 de maig del 2020
Els centres educatius atendran alumnes de manera presencial a partir de l’1 de juny
En cap cas s’hi faran classes, que seguiran sent telemàtiques, i es prioritzarà el suport als alumnes que acaben etapa
L’obertura dels centres educatius, com dèiem, és una de les grans novetats que preveu la fase 2 del desconfinament. Però aquesta obertura no serà aquest dilluns sinó el vinent, el dia 1 de juny. Escoles i instituts hauran d’oferir suport educatiu i emocional als alumnes que ho requereixin, de manera voluntària. I especialment als que acaben una etapa educativa, és a dir als que acaben 6è de Primària i passen a l’institut, als alumnes de 4t d’ESO, als de 2n de Batxillerat i als de segon cicle d’FP. Així mateix es preveu que es pugui fer un acompanyament tutorial i emocional de tot l’alumnat i facilitar la planificació del curs vinent. En el cas de l’Institut d’Altafulla es preveu que seran pocs els alumnes que assisteixin al centre, com ha explicat el seu director José Ramón Garcia, a Altafulla Ràdio.

L’atenció als alumnes es farà de manera individualitzada o bé en grups reduïts d’un màxim de 13 alumnes per classe a Primària i 15 a Secundària.

En el cas d’Infantil, que no és una etapa obligatòria, es faran tasques d’acollida en horari de matí, de 9h a 13h. Segons el director del Roquissar, German Martínez, l’obertura dels centres al juny podria servir com a banc de proves de cara al setembre.

Pel que fa a les llars d’infants, no es permetrà en cap cas l’acolliment de menors d’1 any, per la seva condició més vulnerable. La resta d’infants podran romandre al centre amb un màxim de 5 alumnes per espai.

Ahir dimecres el conseller d’Educació va anunciar aquestes mesures junt amb la voluntat del departament d’iniciar el curs al setembre de manera totalment presencial. Tot i estar subjecte a l’evolució de la pandèmia, es preveu que hi hagi un màxim de 15 alumnes per aula i amb mesures de seguretat front al virus. Tot i que els detalls de com es farà tant el retorn al juny com l’inici del nou curs al setembre encara estan per definir ja han generat dubtes importants tant entre els professionals docents com entre les famílies. La directora de l’escola La Portalada, Cristina González, explicava que cal que les famílies tinguin en compte la crisi sanitària que vivim i que els alumnes que hi vagin ho facin sent conscients d’aquesta situació.

En aquest període abans de les vacances d’estiu es mantindrà la docència telemàtica i els docents l’hauran de combinar amb l’atenció presencial al centre. Es restringirà l’accés a les escoles i instituts depenent de l’estat de salut tant dels alumnes com del professorat i no hi podran anar els docents majors de 60 anys ni els que estiguin afectats per alguna malaltia que els faci més vulnerables al virus.
José Ramón Garcia, director de l'Institut Altafulla
Germán Martínez, director de l'Escola El Roquissar
Cristina González, directora de l'Escola La Portalada
Social
Et recomanem
Pleamar Vintage Market
18 i 19 de maig al parc de Voramar
Programa complet a: www.pleamarmarket.com
Diada castellera de primavera
19 de maiga les 12:30h a la plaça Martí Royo
Amb: Nois de la Torre, Xiquets de Cambrils i C. d'Altafulla
Festival Tarraco Viva
19 de maig a les 12:30h a la pineda de l'Era del Senyor
Més informació a: www.tarracoviva.com
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla