Notícies
Foto: EFE
11 de març del 2020
Els centres educatius d’Altafulla prenen mesures per prevenir els contagis de COVID-19
El Departament d’Ensenyament ha suspès totes les activitats extraescolars que compten amb la participació de més d’un centre
L’evolució del COVID-19 arreu de Catalunya ha obligat a la Generalitat a prendre mesures per prevenir la seva expansió en els diferents àmbits de la societat. Un d’ells, el de l’educació. A Altafulla les llars d’infants Hort de Pau i Francesc Blanch, els centres de primària, la Portalada i el Roquissar, i l’Institut d’Altafulla, han rebut les mesures genèriques de protecció que ha facilitat el Departament de Salut, però també n’han pres algunes de particulars.

L’Escola La Portalada ha pautat la neteja de mans (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques) de l’alumnat del centre abans d’iniciar les classes al matí i tarda, i després de l’hora del pati. A més, també ha cancel·lat la jornada de portes obertes que estava prevista per aquest divendres 13 de març. Ho explica la directora, Cristina González.

Pel que fa a l’Escola El Roquissar, la direcció del centre ha decidit ajornar totes les excursions que estaven previstes abans de Setmana Santa, a banda de fer difusió dels models informatius de les pàgines de Salut i Educació. El director, German Martínez, també ha demanat calma i tranquil·litat davant totes les notícies que s’estan succeint en les darreres hores.

Quant a l’Institut, el director José Ramón García ha explicat que en els pròxims dies es durà a terme una neteja amb productes especials a totes les aules i teclats dels ordinadors. Tanmateix, el centre ha fet una comanda de productes de gel per rentar-se les mans i ha penjat diagrames a les classes amb les instruccions a seguir per part dels alumnes.

Les mesures genèriques de protecció que ha facilitat el Departament de Salut contemplen algunes accions com rentar-se les mans freqüentment; tapar-se la boca amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar, i rentar-se les mans de seguida; evitar el contacte proper amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes; i evitar compartir menjar, estris i altres objectes sense netejar-los degudament.

Per la seva part, el Departament d’Ensenyament ha suspès totes les activitats extraescolars que compten amb la participació de més d’un centre.

Cal recordar que al Camp de Tarragona s’han confirmat els primers quatre casos de coronavirus. Dues persones han donat positiu a Cambrils, i dues més a Salou. En el primer cas, es tracta d’una dona de 79 anys i la seva filla de 46. Les dues estan aïllades a casa i de moment presenten un bon estat de salut. Quant al cas de Salou, es tracta d’un matrimoni. L’home de 54 anys i la dona de 60 es troben bé, i s’haurien contagiat a través d’un familiar de Vitòria.
Cristina González, directora de la Portalada
Germán Martínez, director del Roquissar
José Ramón García, director de l'Institut
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es