Notícies
Foto: Neus Gris
25 de novembre del 2015
Els documentals, protagonistes de la Setmana Europea de Prevenció de Residus a Altafulla
Al llarg de tota la setmana al Casal La Violeta, grans i petits també podran gaudir de moltes altres activitats
El documental-col·loqui ‘La prevenció de residus’ és el protagonista aquest dimecres a Altafulla en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que des del passat dissabte i fins el proper diumenge 29 de novembre se celebra al Casal La Violeta.

La regidora de Medi Ambient, Montse Castellarnau, ha insistit en la importància d’afegir-se i d’impulsar iniciatives d’aquest tipus per tal de recordar a la ciutadania la necessitat de fer una bona gestió i un bon reciclatge dels residus.

Més enllà de sensibilitzar la població en la prevenció de residus, el que es pretén també amb aquesta iniciativa és observar i valorar el tractament que en fem a dia d’avui. S’hi ha referit una de les responsables del Consell de Participació Ciutadana, Araceli Rilova, que és qui gestiona les diferents activitats programades.

Altres documentals d’aquests dies seran ‘Obsolescència Programada’ (dijous 26 a les 6), i ‘Què en fem dels residus? Del reciclatge a l’economia circular’ (dissabte 28 a les 11).

Al llarg de tota la setmana, grans i petits també podran gaudir d’una zona de jocs infantil, d’una exposició de mercaderies, de les mostres ‘La ruta del plàstic’ i ‘El teu oli ens mou’, d’un concurs de falques radiofòniques en què els guanyadors enregistraran les seves creacions als estudis d’Altafulla Ràdio, del taller ‘Els residus són matèria primera’, de la iniciativa ‘Apadrina una jardinera’, i de l’activitat ‘La Guerrilla Jardinera’. Els vilatans també podran gaudir el dissabte d’un mercat d’intercanvi i segona mà.

La campanya s’emmarca dins del programa LIFE+, de la Comissió Europea, que pretén organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. El lema de l’edició d’enguany gira entorn de les conegudes com a ‘3R’: Reduir, Reutilitzar i Reciclar.
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Araceli Rilova, membre del Consell de Participació
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla