Notícies
01 de febrer del 2016
Els Germans Blanch d’Altafulla, guardonats amb el tercer premi del Concurs de Cultivadors de Calçots
Més de 35.000 persones han degustat al voltant de 60.000 cebes en la Gran Festa de la Calçotada de Valls d’aquest diumenge
Més de 35.000 persones s’ha aplegat aquest diumenge a Valls per viure la Gran Festa de la Calçotada. S’hi han degustat uns 60.000 calçots, que sumats a les calçotades celebrades a la comarca, ha arribat a la xifra de 100.000 calçots consumits. Milers de visitants d’arreu de Catalunya, l’Aragó, el País Valencià i el sud de França no s’han volgut perdre la festivitat. Enguany, el calçot ha tornat a donar la volta al món gràcies a la presència a Valls de la televisió japonesa NTV, que enregistra les festes tradicionals més importants.

La Gran Festa de la Calçotada ha distingit enguany el veí de Torredembarra Jordi Rovira, amb el premi del Concurs de Cultivadors de Calçots. El segon premi ha estat per a Castell Fruit de Castellvell del Camp, i el tercer per a Germans Blanch d’Altafulla.

L’altafullenc Jordi Blanch, president de la IGP Calçot de Valls, ha explicat que el premi “reconeix la feina i la qualitat, però que el millor premi és la fidelitat del client que te la guanyes dia a dia”.

Les explotacions Germans Blanch té previst produir aquesta temporada 1 milió de calçots.

El moment més esperat ha estat el Concurs de Menjar Calçots. Després d’un any de pausa obligada per les regles del certamen, el barceloní Adrià Wegrzyn, que posseeix el rècord, ha tornat a guanyar el concurs, amb la degustació de 178 calçots en 45 minuts, amb un pes de 3,115 quilos.
Un altre protagonista ha estat el Concurs de Salsa, que enguany complia 25 anys.

Actualment, hi ha cinquanta productors inscrits dins de la Indicació Geogràfica Protegida, que preveu enguany la producció d’entre 10 i 12 milions de calçots.

Els cultivadors i la IGP Calçot de Valls destaquen la bona qualitat dels calçots en aquesta temporada.
Jordi Blanch, president de la IGP Calçot de Valls
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla