Notícies
Foto: Mossos d'Esquadra
07 d'agost del 2020
Els Mossos d’Esquadra desarticulen un grup criminal de compravenda de cotxes d’alta gamma manipulats, a Torredembarra
Les tres persones detingudes manipulaven els quilòmetres i falsificaven les factures per augmentar el valor dels vehicles
Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat dilluns 3 d’agost a Torredembarra tres homes de nacionalitat espanyola com a presumptes autors d’un delicte de falsificació de document públic, oficial o mercantil, estafa i pertinença a un grup criminal. Els delinqüents manipulaven el quilometratge de cotxes d’alta gamma procedents del mercat de segona mà de diversos països de la Unió Europea i falsificaven les factures per augmentar-ne el preu.

El cap del grup regentava una botiga de compravenda de vehicles a una localitat del Maresme, i havia estat denunciat prèviament en diverses ocasions per fets similars. El segon semestre de 2017, va traslladar la seva activitat comercial a Torredembarra, on va obrir una nova empresa.

Un any abans, el Grup de Recerca i Documentació de l’Àrea Regional de Trànsit Metropolitana Nord va iniciar una investigació arran de la informació tramesa per part d’un centre d’inspecció tècnica homologat del Maresme, que va informar d’un vehicle de gamma alta procedent del mercat alemany, que presentava irregularitats en la seva documentació.

A causa d’aquesta i altres denúncies per part de les estacions d’ITV de Catalunya, el detingut va iniciar una nova pràctica després d’arribar al Baix Gaià, enviant els cotxes a estacions d’altres comunitats autònomes. Els vehicles eren comprats al mercat de segona mà, i es presentaven a la revisió amb els quilòmetres modificats a la baixa per augmentar el seu valor, abans de matricular-los a Espanya.

Cada rebaixa d’entre 15.000 i 20.000 quilòmetres incrementa el valor com si fos un any menys antic. Els Mossos d’Esquadra han comptabilitzat una reducció de més d’un milió de quilòmetres al comptaquilòmetres de tots els vehicles que van ser modificats.
Amb l’autorització del Jutjat d’Instrucció 2 de Mataró, que porta la instrucció del cas, els investigadors van fer el passat dilluns entrades i registres en locals de l’empresa de material d’automoció de Torredembarra i van detenir els tres homes.
Social
Et recomanem
Festa del Grafisme
Dissabte i diumenge, 7 i 8 d'octubre a diferents espais
Tallers, exposicions, performances, música,... Programa a banda
Altafujazz: Victor de Diego on Trane the music of John Coltrane
Dissabte 7 d'octubre, 20.30h, La Violeta
La vida de les elits vora Tarraco, visita guiada Vil·la Munts
Diumenge 8 d'octubre d'11h a 12.30h
Preu: 5€ Entrades a: www.mnat.cat/entrades
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla