Notícies
Foto: Diputació de Tarragona
28 de febrer del 2024
Els municipis petits amb risc de despoblament són els principals beneficiaris del nou Pla ImpulsDipta de la Diputació de Tarragona
El 87% dels recursos que preveu el programa aniran destinats a municipis de menys de 10.000 habitants
La Diputació de Tarragona avança en el disseny de la implementació del Pla ImpulsDipta, el nou model de cooperació econòmica i assistencial amb els ens locals del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, que s’executarà durant el mandat actual. El pressupost ascendeix finalment a 148,5 MEUR, després que s’hagi pogut ajustar a l’alça la partida prevista originalment amb 1,5 MEUR addicionals.

Els criteris que regiran la distribució de recursos del Pla ImpulsDipta són: el nombre d’habitants, la densitat, el nombre de nuclis de població dels municipis, la superfície total del terme municipal, el despoblament i un criteri de compensació per tal de garantir que els beneficis del pla impactin de forma equitativa a tots els municipis.

Segons ha explicat la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, el 87% dels recursos (130 MEUR) aniran destinats a municipis de menys de 10.000 habitants, fet que generarà una “discriminació positiva i necessària per garantir l’equitat territorial”.

Amb el Pla ImpulsDipta, la Diputació incorpora per primera vegada el despoblament com a criteri prioritari a l’hora de destinar els recursos als municipis. Una altra novetat del pla és que es fa extensiu a àmbits d’actuació com la cultura, la transició ecològica o la salut pública, criteris com els nuclis de població existents en un mateix municipi o el nombre d’habitants per superfície.
Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla