Notícies
Foto: cedida a Altafulla Ràdio
14 de febrer del 2024
Els pagesos aixequen el bloqueig al Port de Tarragona després de 24 hores
Els agricultors asseguren que és el seu principal enemic ja que obre la porta a molts productes que els fan la competència
Els pagesos han aixecat aquest dimecres al matí el bloqueig que han fet durant 24 hores a l'accés del Port de Tarragona. Després d'una breu assemblea celebrada a les 9:30h han decidit complir amb la previsió inicial d'estar-se un dia a l'A-27 i la seixantena de tractors que han passat la nit al ras han anant tornant progressivament cap a casa. El trànsit a la carretera s'ha restablert poc després de les 10:30h i els camions ja poden entrar a la infraestructura portuària.

En el conjunt de l’acció, vora 500 tractors de diferents punts del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i comarques de Lleida, s’han concentrat als accessos al port per continuar amb les reivindicacions iniciades la setmana passada.

Ahir cap a les 19h els pagesos van aixecar els talls al polígon industrial Francolí i a l'N-340 que havien iniciat pels volts de les 16h. Paral·lelament, uns quants tractors van fer marxes pel centre de Tarragona, especialment a la plaça Imperial Tàrraco i a la Rambla Nova. Més tard, la gran majoria dels tractors arribats de les Terres de l'Ebre van tornar cap als seus domicilis per l'AP-7, escortats pels Mossos d'Esquadra, i alguns del Camp de Tarragona van fer el mateix.

El coordinador territorial d’Unió de Pagesos al Camp de Tarragona, Pere Guinovart, ha afirmat que “el Port de Tarragona és el principal enemic” de la pagesia, perquè ha assegurat que “és la principal porta d’entrada de molts productes que fan la competència als agricultors catalans”. Davant de centenars de companys, Guinovart, ha reclamat al Govern “aplicar la llei de la cadena alimentària” i no vendre per sota del preu de cost. Ha acabat afirmant que els pagesos s’han de poder guanyar la vida.
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla