Notícies
Foto: URV
04 d'octubre del 2022
Els tallers científics de la Nit Europea de la Recerca atreuen més de 2.500 persones a la plaça Corsini
Les xerrades divulgatives a Reus i la ruta científica sobre Antoni de Martí i Franquès completen un cap de setmana dedicat a la divulgació de la ciència
La fira de tallers científics de la Nit Europea de la Recerca va omplir la plaça Corsini de gom a gom durant les gairebé cinc hores que va durar l’activitat. Més de 2.500 persones van passejar per la quarantena de propostes que investigadores i investigadors de la URV i dels instituts de recerca van preparar amb l’objectiu d’apropar la ciència a les famílies que hi van assistir.

Aquesta és l’activitat central de la Nit de la Recerca, que se celebra per cinquè any consecutiu i que ja s’ha convertit en un referent de la divulgació científica a la ciutat. Enguany ha batut tots els rècords, tant d’assistència com de propostes de tallers. A banda d’aquesta activitat, durant tota la setmana anterior es van fer tallers a instituts i centres de secundària de tota la demarcació; dissabte es van exhaurir les places per participar en la ruta científica sobre Antoni de Martí i Franquès i més de 50 persones van assistir a la sessió de microxerrades divulgatives a Reus.

Amb el lema ‘Recerca pel canvi’, els tallers de la plaça Corsini oferien propostes per explicar de forma divulgativa conceptes relacionats amb la ciència des de gairebé totes les disciplines: química, arqueologia, medi ambient, salut, art, bioquímica, enginyeria, psicologia, història, nutrició, comunicació o arquitectura. Les investigadores i investigadors havien preparat tallers breus i molt interactius que van atraure l’atenció de centenars de nenes i nens, que passejaven pels diferents tallers en una oportunitat única per establir contacte directa amb la comunitat investigadora a través d’aquestes activitats lúdiques.

Descobrir a quins animals pertanyen ossos trobats a jaciments arqueològics, saber quines plantes ajuden a mantenir la biodiversitat dels espais urbans, descobrir obres d’art medieval, aprendre els beneficis que menjar insectes pot suposar per a l’organisme i el planeta o saber identificar i diferenciar els microplàstics van ser algunes de les propostes que van captar l’atenció del públic. Els tallers van funcionar de forma continuada des de les 16.30 fins les 21h en una jornada lúdica i festiva amb la ciència com a protagonista.
Social
Et recomanem
25a Fira de Nadal d'Altafulla
Del 13 al 15 de desembre a la plaça de l'Església
Programació sencera a: www.altafulla.cat
Exposició ‘Això sí que té un nom'
Del 29 de novembre al 20 de desembre al passadís de La Violeta
Per cortesia de La Frontissa – Associació de Dones Feministes
Casal Cultural la Violeta
Programació de tardor: del 12 d'octubre al 28 de desembre
Programa i tickets a: www.casalvioleta.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla