Notícies
Foto: Observatori de la Qualitat de l'Aire del Camp de Tarragona
04 d'agost del 2021
Els valors dels compostos orgànics volàtils segueixen per sota dels límits establers els primers sis mesos de l’any
L'Observatori de la Qualitat de l'Aire del Camp de Tarragona mesura un total de 15 municipis a l’entorn dels polígons químics nord i sud
Els resultats dels mesuraments realitzats al llarg dels primers sis mesos del 2021 per part de l’Observatori de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona, impulsat per Repsol amb la participació de l’AEQT, han servit per constatar que totes les emissions segueixen per sota dels límits legals i recomanats amb uns resultats similars a d’altres anys.

En el cas específic del benzè, si bé es mostren diferències entre poblacions, tots els valors mitjans es troben molt per sota del límit d'immissió de 5 μg m-3 (micrograms per metre cúbic) de mitjana anual que estableix la normativa espanyola i europea. Mentre que en el cas de l'1,3 butadiè, tot i no haver-hi cap valor normatiu que estableixi el límit d'immissions, els valors mitjans es troben per sota dels 2 μg m-3 (micrograms per metre cúbic) que s'estableix com a recomanació de mitjana anual de referència al Canadà. Si es fa l'anàlisi de la suma total de COV detectats, sense distingir-ne les tipologies, Barcelona segueix sent la població amb més concentració d'aquestes substàncies.

L'Observatori de la Qualitat de l'Aire del Camp de Tarragona mesura un total de 15 municipis a l’entorn dels polígons químics nord i sud, en els quals s’han instal·lat 22 punts de mesurament, incloent els que hi ha a Prades, Barcelona, Girona i Lleida, que permeten fer comparatives entre aquestes altres poblacions i les del Camp de Tarragona.

En aquesta edició de l'Observatori s'han estudiat 62 compostos orgànics volàtils diferents. De tots ells, el benzè també es mesura en continu a través de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya, cosa que ha permès demostrar la fiabilitat de la metodologia emprada en l'estudi impulsat per Repsol i l’AEQT perquè els resultats obtinguts a través de totes dues fonts són molt similars. Així mateix, es confirma que la metodologia aplicada és flexible i eficient perquè permet adaptar els punts de mesura i els mostrejos a les necessitats dels municipis que ara disposen d'una nova font de monitoratge.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla