Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
31 de març del 2023
Els veïns i veïnes de Brises del Mar ja han escollit quin tipus de lluminària prefereix per al barri
Després de la consulta, i amb les valoracions dels tècnics de la casa, es preveu que els treballs comencin després de Setmana Santa
Els veïns i veïnes de Brises del Mar ja han escollit quin tipus de lluminària o bombeta els agrada més per instal·lar en els fanals que il·luminen els carrers del barri. Ho han fet a través de l’enquesta facilitada en la plataforma eAgora, en què hi han votat 43 persones. La proposta guanyadora ha estat la segona, la de 2.200 ºK., amb 34 vots.

Parlem, doncs, d’un tipus de llum que és càlida, al contrari de l’altra proposta, que era més freda. A banda d’això, ofereix una millora en el cicle circadià, menys contingut de blau en l’espectre, un índex de reproducció cromàtica, un flux hemisfèric superior (emissions de llum cap a l’atmosfera), i una menor contaminació lumínica provocada pel reflex de la llum blava a terra.

Ara, el següent pas és la instal·lació de les 178 lluminàries, del model Júnior del fabricant Carandini, amb temperatura de color 2.200 ºK i dotades amb tecnologia LED. Els treballs consistiran en substituir les antigues per les actuals, canviar el cablejat i renovar el quadre elèctric, que funcionarà amb un rellotge astronòmic i serà gestionat telemàticament des de l’Ajuntament. Això permetrà obtenir un important estalvi energètic i econòmic, així com disposar d’un enllumenat de major qualitat i mediambientalment més sostenible que l’actual.

L’empresa encarregada dels treballs que ha guanyat el concurs de licitació pública sobre el projecte del nou enllumenat a Brises del Mar és FERROVIAL CONSTRUCCION SA, i la inversió és de 368.521,17 euros amb IVA inclòs. Les obres estan previstes que comencin després de Setmana Santa, i el termini de finalització del projecte s’estima en tres mesos.
Social
Et recomanem
Concert de gralles pels 50 anys dels Castellers d'Altafulla
10 de juny a les 20:00h. a l'Era de l'Ixart
Organitza: Castellers d'Altafulla
Torneig benèfic de Quidditch
10 i 11 de juny de 09:00h. a 17:00h. a l'estadi municipal
Més informació a: altafulla.cat
XXIII Nit de Bruixes
30 de juny i 1 de juliol de 18:00h. a 00:00h.
Més informació a: altafulla.cat
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es