11 d'octubre del 2024
En marxa la ruta Vermut al Baix Gaià, amb la participació de quatre establiments d'Altafulla
La iniciativa pretén dotar de dinamisme al sector de la restauració del territori els caps de setmana fora de temporada
Fer un vermut és una activitat molt nostrada i paga la pena no perdre-la com a moment d'oci entre amics i familiars i també com un espai gastronòmic. És la premissa de la proposta que impulsa l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria del Baix Gaià aquesta tardor. La ruta Vermut al Baix Gaià ja està en marxa i hi participen quatre establiments de restauració i cafeteria d'Altafulla. Són El Pati dels Tarongers, a tocar de la plaça de l'Eslésia, La Xeriueta, a l'ermita, el Rustic Food, a la plaça dels Vents, i El Rinconcito de Elena, a la plaça Martí Royo.
Tots quatre, i la resta de participants del Baix Gaià, fins a 17 establiments més de Torredembarra, La Riera de Gaià, La Nou de Gaià i Tarragona, ofereixen tant dissabtes com diumenge i fins al pròxim 1 de desembre, una degustació gastronòmica de creació pròpia acompanyada amb un vermut del Penedès. És el vermut Duc de Foix de la cooperativa Covides, i el preu per aquesta combinació és de 6 euros.
La iniciativa forma part de les anomenades Baix Gaià Experiences i pretén ser un element de dinamització del sector turístic i, en aquest cas, de la restauració, per dotar-lo d'activitat els caps de setmana fora de temporada. És, de fet, una proposta que ja es va posar en marxa per primavera, per també crear moviment abans de Setmana Santa i de la temporada d'estiu. D'aquesta manera, a més, els establiments compten amb clientela no només per l'hora de dinar sinó una mica abans, com destaca el president de l'AEH del Baix Gaià, Jorge Piera.
Per altra banda, la ruta permet donar a conèixer l'activitat de restauració de tota la subcomarca, no només del que té més renom, com seria la zona de platja.
Els qui completin la ruta amb tots els establiments, tant dels municipis de costa com de l'interior, podran omplir un passaport per, rebre de regal una ampolla de vi Gran gesta de la DO Penedès, de la mateixa casa, Covides. Hi ha temps fins a l'1 de desembre.
Jorge Piera, president de l'AEH del Baix Gaià
Jorge Piera, president de l'AEH del Baix Gaià