Notícies
Foto: Govern de Catalunya
28 de febrer del 2024
ERC i PSC arriben a un acord sobre els pressupostos de la Generalitat, que no inclou canvis pel que fa al Hard Rock
Des del Govern asseguren que no poden aturar el projecte, tot i que no hi ha cap partida dels comptes que s’hi destini
ERC i PSC han arribat a un acord sobre els pressupostos de la Generalitat que no inclou canvis pel que fa al Hard Rock. El pacte, que s’ha rubricat aquest dimarts al Palau de la Generalitat, contempla 114 MEUR més per a l’atenció primària i 120 en ajuts als municipis per a la sequera, però no especifica res sobre el macrocomplex, que ha estat enmig del debat durant tota la negociació.

Des del Govern han donat dos missatges al respecte. La portaveu Patrícia Plaja ha explicat que la tramitació del Pla Director Urbanístic (PDU) continua endavant, perquè per molt que el projecte no sigui del gust de l’executiu, no el poden paralitzar.

Per la seva banda, la vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà, ha deixat clar que, si bé la tramitació del PDU continua endavant, no hi ha cap partida en els pressupostos per al Hard Rock.

Aquest és el primer pacte que assoleix l'executiu per aprovar els comptes, si bé encara necessita un tercer grup que hi doni suport o s'hi abstingui. Els comuns, però, encara semblen lluny de sumar-se a aquest acord, que consideren insuficient. A més, la seva líder, Jèssica Albiach, ha dit que, per a ells, és imprescindible que el Hard Rock es descarti del tot.

En l’acord de pressupostos entre ERC i PSC també hi destaca l’increment d’un 10% de la partida d’educació. En l'àmbit de l'habitatge, Govern i socialistes han acordat que durant el 2024 s'incorporin 4.000 habitatges nous al parc de lloguer social de Catalunya, per tal que entre el 2023 i el 2026 s'arribi als 10.000.
Patrícia Plaja, portaveu del Govern
Laura Vilagrà, vicepresidenta del Govern
Jèssica Albiach, portaveu d'En Comú Podem al Parlament
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla