Notícies
Foto: URV
17 de novembre del 2020
Es busquen voluntaris homes d'entre 18 i 40 anys per un estudi de fertilitat
La URV lidera aquest estudi internacional que vincula l'estil de vida i els factors ambientals amb la infertilitat masculina
Un estudi internacional analitzarà com l'estil de vida i els factors ambientals afecten la infertilitat masculina. La investigació està liderada per la Unitat de Nutrició Humana i el Laboratori de Toxicologia i Salut Mental de la URV. La infertilitat afecta aproximadament un 15% de la població mundial i els factors masculins són responsables del 40-50% d'aquests casos. Les causes que poden influir en la disminució de la fertilitat són múltiples -entorn i estil de vida, contaminació ambiental, tabac i/o alcohol, absència d'activitat física, estrès i dietes poc saludables. Fins ara, però, cap estudi ha avaluat de manera conjunta tots aquests factors alhora, segons la URV. Per continuar la recerca es necessiten 600 homes d'entre 18 i 40 anys.

La recerca es centrarà en estudiar paràmetres de la qualitat de l'esperma, com la concentració, la motilitat, o la morfologia, en 600 homes. El reclutament de voluntaris i l'estudi de mostres es farà de manera coordinada i seguint un mateix protocol a Reus, Tarragona, Illes Balears, Estats Units i Polònia. Segons s'informa des de la URV, els resultats d'aquest treball pretenen explicar com diferents factors de l'estil de vida, entre els quals destaquen l'alimentació, el sedentarisme o l'exposició a diversos contaminants mediambientals -amb potencial de disrupció endocrina-, poden afectar la fertilitat.

Per als investigadors, entendre com l'entorn i l'estil de vida i com aquestes interaccions podrien afectar a la salut reproductiva és fonamental per poder establir estratègies eficaces de prevenció que puguin pal·liar les conseqüències d'aquest problema que afecta als països desenvolupats. L'estudi també vol descriure les diferències que es puguin trobar en els seminogrames dels voluntaris i si els factors ambientals i d'estil de vida poden variar en funció de les diferents àrees geogràfiques analitzades.

Les persones que vulguin presentar-se com a voluntaris per participar en aquest estudi només hauran de fer una única visita a l'inici del projecte, però han de complir una sèrie de criteris per ser inclosos en l'estudi: tenir entre 18 i 40 anys, respondre una sèrie de qüestionaris relacionats amb el seu estil de vida i altres característiques personals i aportar mostres biològiques per poder iniciar la investigació. Les persones interessades es poden enviar un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic ledfertyl.nutricio@urv.cat, indicant a l'assumpte "Reclutament Ledfertyl".
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla