10 de maig del 2022
Es fa efectiva la segona moció de censura de la història democràtica d'Altafulla
Sense sorpreses, sobre el guió previst 7 dels 8 regidors a l'oposició han votat a favor de fer fora el govern de l'EINA
Alternativa Altafulla i Junts per Altafulla ja governen la vila. I ho fan després de fer-se efectiva el que és la segona moció de censura que s'ha viscut mai a l'Ajuntament d'Altafulla. Precisament la primera va tenir com a objectiu acabar amb el govern del grup dels comuns, que aleshores, el 2008, liderava Francesc Farré (sota les sigles d'ABG, reconvertides posteriorment en Alternativa Altafulla).
Les tornes han canviat i ara és Alternativa la que ha encapçalat una moció de censura contra el guanyador de les eleccions del 2019. Tal com van afirmar quan van presentar al registre la moció, el passat 26 d'abril, tots els signants han votat afirmativament a la mesura. Alternativa Altafulla, amb els seus 4 regidors (Montse Castellarnau, Marisa Méndez Vigo, Jaume Sánchez i Francesc Farré), i la resta de grups a l'oposició, excepte el PSC, i que tenen cadascun un sol regidor: Junts (Hèctor López Bofill), Ara (Natalia Sanz) i el regidor no adscrit, Xavier Rofas. Han sumat un total de 7 vots positius contra els 5 negatius de l'EINA (Jordi Molinera, Alba Muntadas, Dani Franquès, Gemma Maymó i Àlex Cañas) i el del PSC (Inma Morales).
La jornada s'ha iniciat aproximadament una hora abans de la fixada per l'inici del debat. Cap a les 11h s'han començat a congregar ja diversos militants i simpatitzants de l'EINA per rebutjar el plantejament de la moció de censura, amb el suport de diversos representants d'ERC al Camp de Tarragona com la diputada al Parlament i membre de l'executiva nacional, Raquel Sans, qui ha rebutjat la moció qualificant-la de "moció de la vergonya i la mentida", "que no s'entén perquè es presenta quan han d'aflorar els projectes treballats per l'equip de govern de l'EINA".
Un cop ja a la sala de plens la sessió s'ha desenvolupat segons el guió previst amb la intervenció primer de la candidata a l'alcaldia, Montse Castellarnau i després amb la de la resta de grups. Castellarnau ha assegurat que ha estat "fàcil" posar-se d'acord.
Per la seva banda, el fins ara coalcalde, Jordi Molinera ha assegurat que la moció és un "artefacte del dret local que trenca ponts i és l'antítesi de l'acord"
Les intervencions de la resta de grups han anat en la línia de les opinions ja expressades també quan es va presentar al registre la moció, el passat 26 d'abril.
La portaveu d'Ara Altafulla, Natalia Sanz, assegurava que s'havien "deixat projectes per executar en l'últim any" i que hi havia hagut "menyspreu i supèrbia" per part del govern, del que ella va marxar el passat estiu.
La seva companya de bancada a l'oposició, la portaveu del PSC Inma Morales, per contra, argumentava la seva postura en contra la moció i la titllava de "voluntat d'assolir el poder" per part dels seus impulsors.
I al costat de Morales, físicament, però a les antípodes políticament, es trobava Hèctor López Bofill, de Junts per Altafulla, qui ha estat dur amb l'equip de govern sortint, a qui ha acusat de "no fer cas a la ciutadania" amb el tema de la platja i lamenta que no haguessin votat la moció presentada en el ple del 25 d'abril a favor d'un pla de xoc per aquest espai natural.
El regidor no adscrit, Xavier Rofas, no ha pogut donar explicacions de la seva postura per la seva condició de no adscrit, però sí que ha pogut votar. Tant ell com Natalia Sanz, Hèctor López Bofill i els 4 regidors d'Alternativa Altafulla han votat afirmativament a la moció permetent que aquesta prosperés, amb els vots en contra de l'EINA i del PSC, insuficients per aturar la mesura.
Montse Castellarnau, alcaldessa d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla sortint
Hèctor López Bofill, portaveu de Junts per Altafulla