Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
11 de maig del 2021
Es limita a 30km/h la velocitat màxima per circular per Altafulla
Aquest dimarts ha entrat en vigor la normativa que afecta totes les vies urbanes i travessies d'un sol carril per sentit
Des d'aquest dimarts que a Altafulla no es pot circular a més de 30km/h. Si bé la velocitat en l'entramat urbà de la vila ja estava força controlada, ara, la mesura s'ha generalitzat seguint la nova normativa de la Direcció General de Trànsit (DGT), normativa aplicada a tot l'Estat i que elimina els 50km/h que eren els més habituals en molts indrets.

Així, la velocitat màxima permesa a les vies urbanes i travessies d'un sol carril és de 30 o 20 quilòmetres per hora, segons com sigui la via. I és que en carrers en què voreres i calçada es trobin a la mateixa alçada, és a dir que siguin de plataforma única, el límit de velocitat serà de 20km/h.

El límit de velocitat que serà més comú ara, però, és el de 30km/h, per a vies amb un sol carril per sentit, majoritàries en l'àmbit urbà.

A Altafulla aquesta normativa s'aplica pràcticament a tot el seu entramat urbà i des del consistori es valora positivament la mesura perquè ha de permetre pacificar el trànsit i retornar el protagonisme dels carrers a la ciutadania i a una mobilitat més sostenible. Són declaracions del coalcalde Jordi Molinera a Altafulla Ràdio.

Els nous límits de velocitat són fruit de l'entrada en vigor, aquest 11 de maig, del reial decret que modifica diverses normatives de trànsit i que el Consell de Ministres va aprovar al novembre.

Segons la Direcció General de Trànsit, els morts en accidents de trànsit van créixer un 6% a l'interior de les ciutats el 2019, mentre que a les vies interurbanes van disminuir en la mateixa proporció.

I el 82% dels morts en ciutat aquell any van ser usuaris vulnerables, com vianants, ciclistes i motoristes.

La DGT remarca que el risc de morir per un atropellament cau un 80% quan es redueix el límit de velocitat. Si es rep l'impacte d'un vehicle que va a 30 per hora, el risc és d'un 10%. En canvi, puja al 90% si el vehicle va a 50 km/h.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla