Notícies
Foto: Centre d'Estudis d'Altafulla
16 de març del 2023
Es publica el nomenament de Joan Vives i Milà com a Fill Predilecte d'Altafulla
En 10 dies es completarà el tràmit per fer efectiva la distinció i poder atorgar aquest reconeixement a l'artista i exregidor altafullenc
Aquest dijous ha sortit publicat al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT) l'anunci de la proposta de nomenament de Joan Vives i Milà com a Fill Predilecte d'Altafulla. La distinció va ser aprovada en el passat ple ordinari del mes de febrer i ara s'obre el termini reglamentari per presentar al·legacions en aquesta proposta. Fins al dia 31 de març hi ha temps per oposar-se en aquesta mesura a través d'una instància genèrica dirigida a l'Alcaldia. Preceptes establerts al reglament però no haurien d'afectar en cap cas al procés, donat el consens que hi ha respecte a la decisió.

D'aquesta manera Joan Vives i Milà es convertirà en la segona persona que ostenta aquest honor després del pintor Salvador Ferré i Andreu.

Nascut a la vila el 1932 és artista tallista de la fusta i "pagès il·lustrat", com resa la semblança que n'ha fet el Centre d'Estudis d'Altafulla, va ser regidor en els darrers anys de l'alcalde Jaume Vidal i primers de l'alcalde Joan Pijuan.

En aquest període, juntament amb els també regidors Albert Boronat i Víctor Simó, traspassat recentment, s'inicià una campanya d'embelliment de la població, sent-ne els primers fruits el monument i la font dedicats a Joaquim Gatell i Folch (el Caid Ismaïl) i la font de la Plaça del Pou (1969). Segons s'explica des del Centre d'Estudis d'Altafulla, la fesomia de la part antiga d'Altafulla que podem veure encara avui la devem, en essència, a ells.

Vives també fou el primer president del Centre d'Estudis d'Altafulla, després de l'interinatge de Salvador Sellarès, com explicava en aquesta emissora un dels seus membres, Joan Carnicer. Carnicer destaca que l'entitat ha estat l'encarregada de fer un petit resum de la seva trajectòria tot justificant la seva candidatura pel nomenament.

20230216_CARNICER_Vives

Segons explica la semblança elaborada pel Centre d'Estudis, Vives va ser president de la Cooperativa Agrícola d'Altafulla i, per tant, de la Violeta i va facilitar que el casal esdevingués propietat municipal gràcies a la seva venda a l'Ajuntament.

Membre fundacional de l'Orfeó Nous Rebrots (1964) també va ser membre actiu i un dels facilitadors del naixement del Xilofòrum d'Altafulla. També és membre dels Castellers d'Altafulla des dels seus inicis el 1973, i un dels components inicials dels Grallers d'Altafulla (1975).

Regidor en el segon ajuntament democràtic (1983-1987), membre del Grup de Recerques d'Altafulla de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense (1974-76), i un dels onze socis fundadors del Centre d'Estudis d'Altafulla. El ple de l'Ajuntament d'Altafulla va aprovar el nomenament de Joan Vives com a fill predilecte després de la proposta nascuda en un consell sectorial de Cultura al febrer de l'any passat.
Joan Carnicer, membre del Centre d'Estudis d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es