Notícies
Foto: Arxiu
16 d'abril del 2024
Es registren quinze homicidis a la demarcació de Tarragona durant l'últim any
L'Audiència demana incorporar més magistrats, crear una nova secció penal i poder fer judicis a les tardes
Els homicidis a la demarcació de Tarragona han incrementat de nou casos el 2022 fins a quinze el 2023. Aquesta és una de les dades que recull la memòria judicial anual presentada per l'Audiència de Tarragona aquest dilluns.

El president de l'Audiència, Joan Perarnau, ha exposat que l'increment d'homicidis tensa encara més l'Audiència, col·lapsada de fa anys. De fet, hi ha 900 casos penals pendents de judici. El temps d'espera per a les causes penals, que representen gairebé la meitat dels casos que arriben als jutjats tarragonins, pot arribar als quatre anys. Això moltes vegades s'acaba traduint en atenuants en les penes per dilacions indegudes.

Per fer front a la situació de col·lapse, el president de l'Audiència demana incorporar més magistrats, crear una nova secció penal i poder fer judicis a les tardes. Sobre els casos més complexos, que fa anys que s'arrosseguen, Perarnau ha dit que al maig començarà el judici d'una de les peces del cas Innova, la de l'hospital de Reus, i al setembre podria arribar el judici d'un tema històric, el del Parc Central.

El president de l'Audiència també ha assenyalat que ja s'ha acabat la instrucció de la peça principal del cas IQOXE, si bé encara no se sap quan es podrà fer el judici.

Segons la memòria de l'Audiència que s'ha presentat aquest dilluns, l'any passat a la demarcació de Tarragona es van registrat 61.300 fets delictius, un 9,3% més que el 2022. A banda dels quinze homicidis consumats, també s'han registrat 44 temptatives d'homicidi. Els delictes contra el patrimoni continuen sent els més freqüents amb més de 47 mil casos.
Joan Perarnau, president de l'Audiència de Tarragona
Joan Perarnau, president de l'Audiència de Tarragona
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
Concurs de Castells de Sorra
20 de juliol a les 11h davant del Parc de Voramar
Bases del concurs i inscripcions a: www.altafulla.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla