Foto: Hotel Mònica Cambrils
23 de juny del 2021
Esperança en el sector turístic de Tarragona en l'inici oficial de la temporada
El pont de Sant Joan s'espera ja una ocupació molt alta en càmpings i mitjana en apartaments i hotels
Sant Joan dona el tret de sortida a un estiu que és vist amb esperança per part del sector turístic de la demarcació de Tarragona. Amb el 100% dels càmpings oberts, un 90% dels apartaments turístics en marxa i un 65% dels hotels, s'espera que el pont de Sant Joan registri dades d'ocupació molt alta en els càmpings, i que aquesta sigui mitjana en hotels i apartaments.
Tot i això, encara resten establiments tancats, alguns d'ells sense previsió d'obertura per la manca de turisme internacional, especialment britànic i rus.
Durant aquesta setmana, bàsicament els visitants seran de proximitat, famílies catalanes, valencianes i de l'eix de l'Ebre. A més, també s'espera que visitin la Costa Daurada, com ja és tradicional per aquestes dates, grups de joves que han acabat els estudis.
Des de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) -l'entitat que representa el 90% dels allotjaments de tota la demarcació-, es mostren esperançats amb l'inici de la temporada, sobretot respecte a les dades de l'estiu passat tot i que es mostren preocupats per la manca de visitants internacionals. Tot i que ja es comencen a tenir reserves de turistes del centre d'Europa per a l'inici de juliol, expliquen, manca encara el turisme britànic i rus".
El turisme de proximitat també és un dels punts a favor, ja que molts visitants de proximitat habitualment marxaven a alguna destinació europea durant els ponts. Ara, amb la pandèmia, prefereixen quedar-se més a prop.
Algunes famílies, doncs, coneixeran la destinació de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre per primer cop.
Per altra banda, s'ha instat a les administracions a fer els deures i que els governs català i espanyol arribin a acords bilaterals amb aquests països per facilitar que els seus ciutadans puguin venir de vacances amb les màximes facilitats possibles, sempre respectant que estem acabant de sortir de la pandèmia. Alguns establiments passaran un altre any sense obrir i així serà molt difícil que puguin subsistir.