Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
17 de maig del 2021
Èxit de les visites guiades a la finca del Canyadell per conèixer el Sender dels ratapatxets
L'escola naturalista es tornarà a posar en marxa aquest estiu i el consistori ja treballa en noves activitats per obrir l'espai a la ciutadania
Des de finals de l'any passat que el Sender dels ratapatxets està a punt per rebre tots aquells ratpenats que cerquin un refugi tranquil i adient per sentir-se protegits i en un hàbitat amable. És una de les principals funcionalitats amb la que s'ha dotat la finca del Canyadell que, finalment, ha pogut obrir-se al públic aquest dissabte. I ja l'han visitat 36 persones dividides en tres torns, a causa de les restriccions per la Covid.

Tot i les limitacions, la satisfacció dels organitzadors de les visites, l'Ajuntament d'Altafulla, com a propietari de la finca i el GEPEC, com a entitat que en té la custòdia, és evident i s'han conjurat per impulsar noves activitats al voltant d'aquests terrenys de 13.000 metres quadrats.

Acompanyada de la família, la coalcaldessa Alba Muntadas, no ha volgut perdre's aquest primer dia de portes obertes i ha anunciat que n'hi haurà més, ja que les reserves per aquesta es van esgotar ràpidament. Igualment es preveuen realitzar tallers per detectar rat-penats amb ultrasons.

La voluntat de tirar endavant noves activitats està esperonada per la bona resposta del públic que va assistir a les visites guiades i a l'interès que hi ha sobre aquest espai. Així ho han expressat algunes de les persones que s'hi ha acostat.

Els qui van visitar la finca del Canyadell ho van fer seguint la guia del tècnic del GEPEC-EdC Ramon Ferré, que anava il·lustrant-los al llarg del recorregut, del sender, amb els diferents refugis que hi ha instal·lats a la finca, també amb l'hort, l'escola naturalista o l'hotel d'insectes. Tot plegat gestionat pel GEPEC-EdC amb un grup de voluntaris europeus que col·laboren amb la tasca de l'entitat ecologista en la conservació d'aquests animals en perill d'extinció i en el manteniment també de la finca. L'Íñigo Ernencoichea és un d'ells i ha explicat a Altafulla Ràdio què el va portar a fer aquest voluntariat.

Pròximament la finca del Canyadell també incorporarà més voluntaris gràcies a l'ampliació de l'habitatge que hi ha a l'espai. D'aquesta manera també es podrà aprofundir en la tasca de preservació d'aquest hàbitat i continuar treballant per la renaturalització d'aquest terreny que anys enrere havia acollit un negoci turístic, un càmping.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Visitants a la jornada de portes obertes a la Finca del Canyadell
Íñigo Ernencoichea, un dels voluntaris de la Finca del Canyadell
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla