Notícies
Foto: Arxiu
03 de juny del 2021
Francesc Farré: "Porten dos anys de govern amb símbols, màrqueting i apropiacions"
Alternativa Altafulla suspèn la tasca de l'actual govern municipal i lamenta que no s'aprofiti el llegat dels mandats anteriors, liderats per la formació
El 26 de maig del 2019 Alternativa Altafulla va veure com la trajectòria de 8 anys encapçalant el govern municipal quedava frenada amb l'ascens de l'Esquerra Independentista d'Altafulla. Els seus 645 vots (un 23,71% de la representació) es quedaven curts per continuar liderant l'administració local. Des d'aleshores, amb 4 regidors, sense el seu cap de llista i qui era alcalde fins aleshores, Fèlix Alonso, han assumit el paper de principal grup de l'oposició. Des d'aquesta bancada, han estat testimonis privilegiats dels primers dos anys (oficialment es compleixen al juny) del govern liderat per l'EINA al costat de PSC i Ara. Un govern que asseguren, més que a realitzar projectes tangibles s'ha dedicat a "simbolismes, màrqueting i apropiar-se" de fites assolides quan AA ostentava el poder municipal.

En el marc de les entrevistes que realitza aquesta casa, a través del programa 'L'Hora Local', en motiu del segon aniversari de les eleccions municipals, el regidor d'AA Francesc Farré, ha argumentat aquestes valoracions. Farré posa com a exemples de les "apropiacions" del govern la nova ubicació de la Biblioteca Municipal o el gimnàs de la Portalada.

Farré ha lamentat que en la placa commemorativa instal·lada a l'entrada del gimnàs s'hi fessin constar el nom dels coalcaldes "quan es tracta d'un projecte de tot l'Ajuntament". I, precisament la coalcaldia és una de les altres qüestions que treu de polleguera Alternativa Altafulla. Asseguren que la fórmula no té validesa jurídica i que compten amb un informe de la secretaria jurídica de l'Ajuntament que ho avala.

Des d'Alternativa asseguren que si es vol reivindicar la igualtat entre ambdós dirigents, aquests s'haurien de repartir l'alcaldia, cadascun assumint-la en una meitat del mandat.

El regidor d'AA, explica que aquesta és una mostra dels "simbolismes" que han nodrit aquests dos anys de mandat mancats, diu, de grans projectes i en els que no s'ha aprofitat el llegat dels 8 anys anteriors, en què es va deixar un ajuntament sanejat i amb projectes en marxa com el de la remodelació de La Violeta, que hauria d'haver-se inaugurat a finals del 2019.

Per tot plegat suspenen la tasca de l'equip de govern i consideren que hi ha una "deixadesa" que es nota en els carrers de la vila.

Pel que fa al futur, Farré no mostra gaires esperances que la segona part del mandat millori, però confia "que el govern governi" i s'emplaça a continuar treballant per Altafulla i vetllar perquè això sigui així. Igualment aposta per recuperar la confiança de la ciutadania en les pròximes eleccions i "recuperar" la feina que es va fer en els 8 anys de govern de la formació.
Francesc Farré, regidor d'Alternativa Altafulla
Francesc Farré, regidor d'Alternativa Altafulla
Francesc Farré, regidor d'Alternativa Altafulla
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla