Notícies
Foto: Arxiu
19 de setembre del 2023
Govern i pescadors reclamen a l'Estat que replantegi la veda de sardina de quatre mesos
La sardina representa una quarta part de les captures anuals de les confraries catalanes i l'any passat en van pescar 5.000 tones
Govern i pescadors reclamen a l'Estat que replantegi la veda de sardina de quatre mesos. Consideren que suposarà una estocada de mort per al sector. Aquesta veda la preveu el pla de gestió de pesca d'encerclament al Mediterrani.

Els pescadors i la Generalitat remarquen que fa més de dues dècades que reclamen a l'Estat un pla de gestió per al peix blau, consensuat amb el territori i amb mesures acordades. El director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela, critica que la veda de sardina suposarà capturar-la igualment i haver-la de tornar a mar "morta".

Aquesta veda de quatre mesos se sumaria a l'aturada biològica que ja és de dos. El president de la federació de confraries de pescadors, Toni Abad, assegura que la veda que vol imposar l'Estat en cap cas s'ajusta a la realitat del sector català.

La sardina representa una quarta part de les captures anuals de les confraries catalanes i l'any passat en van pescar 5.000 tones, el millor any des del 2016.
Social
Et recomanem
Diada de les Cultures
13 de juliol a les 18h a la plaça del Pou
Amb C. de Vilafranca, X. de Tgn, Vella de Valls i C. d'Altafulla
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla