Notícies
23 d'abril del 2015
Gran afluència de visitants a la Fira de Sant Jordi d’Altafulla, instal·lada enguany al nou espai firal de Marquès de Tamarit
En aquesta edició, que romandrà oberta al llarg de tot el dia, hi prenen part més d’una vintena de parades
Les parades de l’avinguda de Marquès de Tamarit d’Altafulla han començat a rebre a primera hora d’aquest dijous els primers compradors. Mentre els llibreters i floristes encara acabaven de col·locar el material als seus estands poc després de les 9 del matí, els més matiners ja s’hi apropaven.

Són més d’una vintena de parades les que enguany han pres part de la mostra, que any rere any compta amb una major consolidació. Tant és així, que, davant la creixent participació de les darreres edicions, la regidoria de Cultura va decidir en la reunió informativa, juntament amb els paradistes, canviar-la d’ubicació. L’escenari continua sent el mateix, l’antiga nacional N-340, però en el tram del recentment creat espai firal, on s’hi celebren diferents iniciatives cada diumenge al matí.

En la trobada informativa prèvia també es va decidir mantenir oberta la participació a només gent i entitats d’Altafulla. L’Ajuntament va rebre diverses sol·licituds d’associacions de fora del municipi, que s’han denegat. La fira romandrà oberta al llarg de tot el dia de forma ininterrompuda.

Més enllà de la celebració d’Altafulla, la jornada cultural de la Diada de Sant Jordi es festejarà arreu del territori. I només Catalunya se’n farà ressò. Països com ara Andorra, Argentina, Austràlia, Àustria, Bèlgica, Canadà, Xile, Xina, Colòmbia, Cuba, República Txeca, República Dominicana, El Salvador, França, Alemanya, Itàlia, Japó, Kazakhstan, Luxemburg, Mèxic, Holanda, Noruega, Romania, Rússia, Suècia, Suïssa, Regne Unit, Estats Units, o Uruguai, també se sumen a la celebració.

L'origen de la festivitat la trobem en una barreja de tradicions i costums d'èpoques diferents. Coincideix el fet que Sant Jordi sigui patró de Catalunya, amb el costum, també medieval, de celebrar una fira de roses o "dels Enamorats" al Palau de la Generalitat. A aquestes celebracions més tradicionals s'hi va afegir també el Dia del Llibre, instaurat a tota Espanya l'any 1926.
La celebració literària va acabar combinant-se amb les tradicions catalanes tot creant una diada de gran acceptació ciutadana.
Jordi Molinera, regidor de Cultura
Jordi Molinera, regidor de Cultura
Vilatans i vilatanes d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festa Major d'Altafulla: Sant Martí 2024
Del 2 al 17 de novembre
Programa sencer a: www.altafulla.cat/santmarti
1a Marxa/Trail Altafulla - Costa Tarraco
24 de novembre de 2024
+ info i inscripcions a: atletes.wixsite.com/altafullacostarraco
Casal Cultural la Violeta
Programació de tardor: del 12 d'octubre al 28 de desembre
Programa i tickets a: www.casalvioleta.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla