Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
19 de novembre del 2020
Satisfacció a l'Ajuntament d'Altafulla per la compra de la Plana del Vinyet per part de la Generalitat
Aquestes 23 hectàrees inclouen la platja del Vinyet, que s'emmarca en el pla de gestió sostenible de les platges d'Altafulla
L'Ajuntament d'Altafulla ha expressat la seva satisfacció després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, hagi anunciat aquest dimecres que la Gerneralitat ha lligat la compra de la Plana del Vinyet, un entorn natural de 23 hectàrees de la desembocadura del riu Gaià.
La coalcaldessa d'Altafulla i responsable de Medi Ambient, Alba Muntadas, ha celebrat la posició de la Generalitat en l'adquisició d'aquest paratge natural, "una demanda reivindicada des del territori, i especialment, des de les administracions locals com Tarragona i Altafulla, i entitats ambientals com l'Associació Mediambiental La Sínia i Terres del Gaià, que fa anys que tenim cura de la llera i l'entorn del riu".

Muntadas ha explicat a Altafulla Ràdio que el fet que els terrenys siguin de titularitat pública evitarà que aquests puguin passar a mans especuladores i permetrà renaturalitzar un espai natural de gran interès.


La coalcaldessa Alba Muntadas ha recordat també que amb la compra de la Plana del Vinyet per part de la Generalitat es "reforça" el pla de gestió de les platges d'Altafulla i s'actua en la línia de les polítiques de gestió sostenible d'aquests espais que s'impulsen des d'Altafulla. Així mateix destaca que malgrat situar-se al límit amb el terme de Tarragona, és una zona que Altafulla també se la sent molt seva.

Aquest pla actua en consonància també amb l'Ajuntament de Tarragona on fonts municipals ja han remarcat que la finalitat és poder renaturalitzar el marge esquerre del riu Gaià i, així, convertir-se en una zona de dunes i aiguamolls vinculada al litoral tarragoní, des de la Savinosa fins a Torredembarra.

Amb la preservació d'aquest espai, a més, els veïns d'Altafulla es garanteixen la continuïtat d'aquesta zona de gaudi i esbarjo a l'entorn del terme municipal.

L'anunci es produeix coincidint amb la maniobra d'alliberament de cabal d'aigua al tram final del riu Gaià, que ha dut a terme aquesta setmana l'Agència Catalana de l'Aigua i Repsol aprofitant l'alt volum de reserves a l'embassament del Catllar.
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Medi Ambient d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Medi Ambient d'Altafulla
Social
Et recomanem
Dia Internacional contra la violència envers les dones
25 de novembre
Més informació a www.altafulla.cat
Jornada de portes obertes a la Vil·la romana dels Munts
29 de novembre
Més informació a www.mnat.cat