Notícies
Foto: Generalitat de Catalunya
20 de novembre del 2020
Aquest dilluns es comença a aplicar el pla de desescalada del Govern de manera uniforme a tot Catalunya
L'executiu català no descarta fer-ho de manera asimètrica si la situació varia molt d'una regió a una altra
El pla de desescalada del Govern es començarà a aplicar a partir del pròxim dilluns 23 de novembre de manera uniforme a tot Catalunya. La restauració podrà obrir fins a les 21.30h, sense límit d'aforament a les terrasses i amb un 30% a l'interior. Les condicions que es posen és que, tant a dins com a fora, les taules estiguin separades per un mínim de dos metres i que no hi hagi més de quatre comensals en cada una a no ser que siguin un grup bombolla.

Dilluns també es podrà reprendre l'activitat cultural. Cinemes, teatres i sales de concerts podran tornar a programar amb l'aforament limitat al 50% i un màxim de 500 espectadors. En el cas de museus i exposicions, l'aforament s'amplia fins al 50%.

També es reobriran les instal·lacions esportives a l'aire lliure, amb la meitat de l'aforament, i les interiors amb el límit fixat al 30%. Pel que fa als vestidors, només podran estar operatius els de les piscines.

En educació, els alumnes de Batxillerat i Universitats continuaran fent classes a distància, però es relaxen les restriccions en les activitats extraescolars. Se'n podran fer amb un màxim de sis alumnes.

I pel que fa al comerç, els establiments de més de 800 metres podran disposar ja de tot l'espai, però amb l'aforament limitat al 30%. Seguiran tancats bingos, casinos i activitats recreatives similars.

Aquests són els eixos principals de la primera fase d'aquest pla de recuperació de l'activitat. En total es contemplen quatre fases de 15 dies cadascuna. S'anirà avançant d'una fase a l'altra segons l'evolució de les dades sanitàries.

La voluntat del Govern català és que el pas d'una fase a una altra es faci de manera uniforme a tot Catalunya, però no es descarta fer-ho de manera asimètrica si la situació varia molt d'una regió a una altra. Ho ha explicat la consellera de Presidència i portaveu, Meritxell Budó.

El vicepresident, Pere Aragonès, ha remarcat que no es tracta d'un pla de desescalada com el de la primavera, i s'ha d'anar molt a poc a poc, perquè encara estem a mig de la segona onada, i el nombre de contagis es podrien disparar de nou.

El confinament municipal de cap de setmana passarà a ser comarcal en la segona fase, i desapareix a partir de la tercera. També llavors, entorn del 21 de desembre, s'aixecarà el tancament perimetral de Catalunya.
Meritxell Budó, portaveu del Govern
Pere Aragonès, vicepresident del Govern
Social
Et recomanem
Dia Internacional contra la violència envers les dones
25 de novembre
Més informació a www.altafulla.cat
Jornada de portes obertes a la Vil·la romana dels Munts
29 de novembre
Més informació a www.mnat.cat