Notícies
05 de maig del 2015
Nou viatge en tren dins del programa del 150è aniversari de la línia de ferrocarril Tarragona-Martorell
Es tracta d’un viatge cinematogràfic que tindrà lloc tots els dimecres de maig a les 19h al Campus Catalunya de la URV
Els actes commemoratius dels 150 anys de la línia de ferrocarril Tarragona-Martorell continuen en marxa. Si ara fa unes setmanes un comboi feia parada en cadascuna de les estacions que recorrien la línia, entre elles l’estació d’Altafulla, ara és moment de seure i gaudir del cinema.

Amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili (URV), la comissió organitzativa del 150è aniversari oferirà un altre mena de viatge. En aquesta ocasió, serà ‘Un viatge de cinema en tren’, que donarà el tret de sortida aquest dimecres amb la projecció de la pel·lícula ‘Trenes rigurosamente vigilados’. Altres sessions tindran lloc el 13 de maig amb ‘Europa’; el 20 de maig amb ‘El tren de la vida’; i el 27 de maig amb ‘El último tren: corazón de fuego’. El cicle clourà el dia 28 amb un debat, que serà dinamitzat per un dels membres de l’Aula de Cinema, i per Joan J. Pujadas en representació del grup ‘Memòria Ferroviària’.
Tots els actes tindran lloc a les 7 de la tarda a l’Aula 425 del Campus Catalunya de la URV.

I també en l’àmbit del cinema i en el marc de la commemoració de l’efemèride, està previst que a finals del mes d’agost faci parada a Altafulla l’exposició itinerant commemorativa inaugurada el mes d’abril al tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona. Una mostra que es complementarà amb una projecció cinematogràfica dedicada al ferrocarril.

També a nivell local, està previst que el Centre d’Estudis, amb la col·laboració de l’Ajuntament, publiqui el proper mes de setembre el llibre ‘L’estació d’Altafulla-Tamarit. 1865-2015’. Ho ha avançat Lluís Brullas, un dels coautors de la publicació, juntament amb el veí de Torredembarra i membre del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, Lluís Català.

Amb aquesta commemoració, els impulsors volen promoure l'estudi i el coneixement de tot allò relacionat amb l'entrada en funcionament d'aquest mitjà de transport que tanta incidència hauria de tenir i té en la realitat del nostre territori.
Lluís Brullas, membre del Centre d'Estudis d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla