Notícies
07 de novembre del 2014
L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso demana, com a ciutadà, espais públics per poder votar el 9-N
El ministre de Justícia ha manifestat que el govern espanyol no intervindrà si l’executiu català delega el ‘procés de participació’ del 9-N a la societat civil catalana
El govern encapçalat per Mariano Rajoy, després d’haver presentat un recurs d’impugnació davant el Tribunal Constitucional, amb l’objectiu que se suspengui la consulta popular, ara intenta apaivagar ànims, despolititzant el procés.
No obstant, diferents veus autoritzades de l’administració central, com és el cas de la delegada del govern a Catalunya, adverteixen de les conseqüències de dur a terme aquest procés.

Davant d’aquesta situació, el ciutadà Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla, i en representació d’Alternativa Altafulla (AA), ha presentat una instància, abonant la corresponent taxa, al consistori altafullenc sol·licitant la possibilitat d’utilitzar, el proper diumenge, de les 9 del matí a les 8 del vespre, els porxos de l’Ajuntament, de l’escola La Portalada i el hall de l’escola bressol municipal d’Hort de Pau per recollir, dins la legalitat, signatures per demanar que el poble català pugui exercir el dret d’autodeterminació.

Les ubicacions La Portalada i l’escola bressol municipal d’Hort de Pau junt amb el casal, ja eren llocs habituals en el moments de les diferents votacions. Enguany el Casal està compromès per actes de la Festa Major i es proposa els porxos de l’ajuntament com a lloc cèntric, conegut, proper al casal i alternatiu per poder exercir la participació el millor possible.

El director de l'operatiu del 9-N, Joan Cañada, assegura que, a dos dies del procés participatiu, no hi ha cap alcalde que hagi fet marxa enrere i es negui a cedir local per votar. Reconeix que alguns batlles “han expressat dubtes, sobretot després de la resolució del Constitucional”, però finalment tots mantenen els locals cedits per diumenge.


Escolta les declaracions de Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla